25 Mart 2016 Cuma


Bugünkü yazım tesadüf eseri karşılaştığım birine..

Miss Nobody’e..

Okuyorum durmadan okuyorum.. 

Dedim ya kendimi okur gibi okuyorum yazdıklarını, açtığım hesabın kendi hesabım mı olduğunu kontrol edecek kadar tereddüt içerisinde, kendi acımı okur gibi okuyorum..

Ben yazamadım ama sen anlatmışsın..

Hele Ali Lidar’dan yaptığın aşağıdaki alıntıyla durumu çok güzel özetlemişsin…

‘Eğer birini seviyorsan ve o seni sevmiyorsa bundan çok güzel kaos çıkar.
Bir sürü şiir, sağlam bir roman ve anlatacak bir sürü hikaye çıkar
Uykusuz geçen geceler, parklarda içilen şaraplar, yerli yersiz kıskançlık krizleri çıkar.
Ama sevgine karşılık çıkar mı? 
O biraz zor işte.. ’


Şimdi sen tüm bu kelimeleri bir araya getirip, benim cümlelerimi, bilmediğim bir zaman diliminde, bilmediğim bir yerde satırlara dökerken benim senin için yazmamam saçmalık olurdu. Çünkü acılar her zaman denk gelmez birbirine.. Düşünsene dünyada milyonlarca acı var.. Kimi can, kimi mal kaybından, kimi hastalıktan, kimi huzursuzluktan, kimi varlıktan, kimi yokluktan… Baktığında hepsi acı, herkesin acısı kendine acı.. O yüzden aynı cümlelere hapsolmuş kelimelerle aynı acıya denk gelmek önemli. Hani sen hem üzüldüm, hem mutlu oldum yazmışsın ya onun gibi bir şey işte..

Ümit Yaşar’ın da dediği gibi;
Karşılaşmamız kaderdi belki (buarada okuduğum ilk yazın ‘Kader’di).
Ama çektiğimiz çiledir bizi birbirimize yaklaştıran,
O korkunç ümitsizlikler, büyük çaresizliklerdir.
Acılarımızı yitirmeyelim..

Sanıyorum acıya da sahip çıkmak önemli. Çünkü acılarımızdır bizi biz yapan.. Ve yine aynı acılardır benzerini bir başkasında bulduğumuzda sımsıkı sarıldığımız..

Şimdi sen adını dahi bilmeden, bilmek istemeden, nerede olduğunun hiçbir önemi olmadan, nerede olduğumun ve ne olduğumun önemi olmaksızın yazdığım kişi!

Kaybettiğim kendimi bulmuş gibi, iç sesimle konuşur gibi, benim bir yerlerde unuttuğum cesaretim gibi, içimden bağırdıklarımı söz olup satırlara döker gibi yazıyorsun ya, sırf bunlar için bile koca bir teşekkür etmem gerek sana.

Teşekkür ederim,

Hükümsüz kıldığım varlığıma anlam kattığın için çok ama çok teşekkürler,






4 yorum:

  1. ''acılardır benzerini bir başkasında bulduğumuzda sımsıkı sarıldığımız'' şu cümlene denk sana neden birdenbire bu kadar ısındığımı ve tüm bu tesadüflerin nasıl bir dengede durduğunu sorup durdum kendime.Ama bizi yakınlaştıran şey ortak acımız .Dün ilk kez duygularda ikizmiş dedim.İyi ki gerçekten iyi ki güzel bir tesadüfle bulduk birbirimizi.Belki zamanla birlikte unuturuz acılarıda.Varlığın için teşekkürler ..

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel olmus yaziniz kaleminize saglik yazilarinizi takiptey bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, değerli yorumlarınızı beklerim. Sevgiler,

      Sil