24 Mayıs 2016 Salı

Plasebo Etkisi


Hadi biraz da ben reklam/tanıtım yapayım. Yok canııımmm ben ne anlarım ürün tanıtımından ama gel bi oku bak neler oldu, neler.

Şimdi haftasonu gittim Gratis'ten Revox At Kuyruğu Bitkisi özlü şampuan ve saç kremi aldım. Tabi bu öyle bilinçli bir alma olmadı. Yazılara konu, deli gibi dökülmekte olan, zavallı saçlarım, birde arap saçı gibi dolanmakta olduğundan haydi bir saç kremi alayımdan yola çıktım. Saç kremine bakarken baktım farklı bişey 'ay bide bunu mu denesem?' düşüncesinden yola çıkarak, başladım ürünün önünü, arkasını o da yetmedi içindeki kağıdı okumaya...
'Bak bide saçları uzatıyormuş hımmm' diye bilgiç bir tavırla ürünün kapağını da açıp mis gibi kokusunuda içime çektikten sonra kasaya yöneldim. Bu karar verip alma süresi sanıyorum 45 dakika sürdü. Ve niyeyse oradan koşturarak eve geldim. Aceleyle yuvarlak mutfak masamıza oturup, şampuan ve saç kremini önüme koydum. Evirdim çevirdim, 'Swiss' damgası dikkatimi çekti.. Dedim 'ecnebiler bu işi biliyo kesin dökülmeyi durduracak, aynı gün saçlar belime dek uzayacak ve parmaklarımı arasından kolaylıkla geçiricem hatta tarağı üstten koyarım o aşağıya doğru kendisi iniverir'. O derece adamlara güvenim tam. Hayır soyumuzda İsviçre'den gelmiyor ama nedir bu artı işareti görünce içimdeki rahatlama anlamış değilim. Neyse dün öyle heyecanlıyım ki kendi kendime 'yarın saçım belime gelmiş olursa sabah sabah şekil vermem zor olur, iyisimi sonra deneyeyim' dedim. Öyle eminim tek kullanımda sonuç alacağımdan. Bu heyecanla bir günü devirdim. Ve az evvel kendisini denedim.
Ürünü hatim ettiğimden tam kullanım önerisinde yazdığı gibi yıkamayı yaptım. Sıra kreme gelince dipten uca doğru sürüp 3-5 dakika arası yani tam tamına 4 dakika tutup yıkadım. Tarağıda yanıma aldım ki suyun altında şov yaparım ipek saçlarımla diye ama niyeyse tarak yine geçmedi, o saç yine dolandı, yine dolandı.
Ve durun... Kafamın derisi yanıyo... Evet dedim işte bu 'evreka'... Kızım kafanın derisi yanıyor çünkü etki etmeye başladı. Yeni saçlar çıkıyor, mevcutlar uzuyor... Adamlar yapmış işte Swiss diyor, onaylı diyor... Duruladım baya bi, şuan havlu tepemde oturmuş bu satırları yazarken yanma devam ediyor. Ve ben bir umut bekliyorum derken, annem karşıma geçip 'aaaa bak saçların ayağıma kadar uzamıışşşş' dedi..
'Aman çok komik, ayrıca kremi hiç işe yaramadı' dedim. Annem bir an savunmaya geçti 'ne biliyosun etki etmiştir' deyiverdi. (Demek ki sadece benim değil aileminde İsviçreli bilimadamlarına güveni tam.) 
Dedim ki nasıl nerden biliyorum keçe gibi oldu saçım taranmadı...
'Bir kereden anlaşılmaz o' diyince annem.. Heyecanım 2 kat arttı. Eee anne bu herşeyi bilir, etki edecek derse eder. Merakıma yenik düşüp havluyu araladım.
Sanki parlak, sanki daha uzun, sanki gürleşmiş... Tabiki plasebo etkisi tüm bunlar. Lakin her plasebo sonuç vermiştir. Ben demiyorum bilim diyor, fen diyor... 

*** Aniden saçım yerlere kadar uzarsa ve çılgınlar gibi gürleşirse haberleri İsviçre'ye kadar ulaştıracağım. Bekleyin beni...

22 yorum:

  1. O paraya uzatsa iyi olur zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende diyorum hiç bişey almadım niye böyle tuttu, fiyatına bakmayı akıl edemedim:) (oysa gayet orta halliydi)

      Sil
  2. Yağmur gülmekten yorum yazamadım dakikalarca, iki üç kez okudum okudum güldümm yaaaa :))))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan ofisteyim ve inanmazsın arada çaktırmadan cetvelle ölçüm yapıyorum. İnanıyorum etki edecek:)) Allah gülmekten ayırmasın hep gül:)))

      Sil
  3. Allah iyiliğini versin emiiiii 😉😂😂😂

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. İlla o son noktayı koyacaksın değil mi?

      Sil
  5. uzayan saçlarından gözünün önünü görmezsen bile yaz, bize saç uzatan o harika ürünü yaz :D

    YanıtlaSil
  6. Ahahahah işte beklediğim enerji! Ay bir ara ben de saçlarımla kafamı bozmuştum. Tavsiyem sıvı saç kremi kullanman bir de ıslakken nemliyken saçını açmayı deneme, olmuyor :D benim saçımda her zaman kocamaan bir yumak olurdu açamadığım, sabunla yıkadığım için. Ama sıvı saç kreminden sonra gelsin ipek gibi saçlar! :) tabi bir de şu yağlardan kullanıyorum, ikisi güzel etki ediyor! :) Sonuçları bekliyoruz! Gerçi benim neyimeyse şampuan kullanıyorum sanki :D neyse senin için bekliyorum! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Valla ben uzundur bu konuyla uğraşıyorum. Doktora gitmeler, testler yaptırmalar, ilaç kullanmalar.. Kremin katısı, sıvısı neredeyse gaz haline bile geçecektim o derece denemelerim oldu:) Ama Swiss damgasına duyduğum güveni hiçbirine duymadım. Dur bakalım neler olacak neler :))

      Sil
  7. İnşallah dilediğin sonucu alırsın Yağmur.Heyecanla okudum yazını.Çok tatlı anlatıyorsun, yazı dilin harika.Sık sık bu konuda yaz ki sebepleniriz belki :)Sevgiler kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece abla hoşgeldin :)) Senin beğenmene özellikle çok sevindim. Sonuçları mutlaka yazacağım, Rapunzel bloggerlar olacağız hepimiz:) Sevgiler,

      Sil
  8. Haha :)) annen aynı benim annem gibi bi kerede olmaz devamlı kullanmak gerek felan demeleri :D

    YanıtlaSil
  9. Bundan iyi inceleme mi olur?? Gayet net ortada, samimi ve gerçekçi yazmışsın yaşaaaaa :))

    Bazı ürünler fiyatının ve ününün hakkını vermiyor maalesef, bin kişi de övse sebeb/ sonuç diye birşey var bu dünyada. Sebebi bilmeyip sadece sonuçlara odaklanırsak istediğimizi elde etmek mümkün olmaz tabiiki. Yanlış anlama, bende hep bu şekilde bir medet umdum, harcadığım paraların haddi hesabı yok. Ama olmuyor. Sonunda soluğu dermatologda alacağım, hormonal veya vitamin eksikliği diyebilir sanırsam...

    Güzel yazın için teşekkürler :))

    Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Git tabi İstanbul Anadolu yakasındaysan önerim olabilir. Ben gittim memnun da kaldım aslında ama ilaçları bırakınca sorun aynen devam ediyor. Oysa tahlillerimde de herhangi bir eksiklik yada fazlalık yoktu. Bana biyotin vermişti. Bende doktorun yerinde olsam biyotin verirdim.(Demek ki iyi bir doktor:)) Baktım Türk hekimleri ancak bu kadar katkı sağlıyor, bende İsviçreli bilimadamlarına sığındım. İnanıyorum olacak:)
      Değerli yorumun için asıl ben teşekkür ederim. Sevgiler,

      Sil
  10. blogunuzu yeni keşfettim ve heen takibe aldım... bende beklerim...
    sevgiler...m
    soslubadem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.. Ben zaten keyifle takip etmekteyim sizi. Sevgiler,

      Sil
  11. Büyük umutlarla aldığımız ürünler hayal kırıklığı etkisi yaratınca kötü oluyor tabi, ben de hep o ürünü alsam mı diye düşünürdüm. Bu yazıdan sonra düşünmeye gerek kalmadı :) Sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil