4 Mayıs 2016 Çarşamba

Güzel olda gerekirse öl!



İnsanlar ne acayip oldular. Hayatlarına alacakları insanları ya parasına yada dış görünüşüne göre seçebiliyorlar. Bu işi öyle abartıyorlar ki yanındakini cüzdan olarak görebildiği gibi, eğer güzellik meraklısıysa yanındaki kişiyle kendini daha yakışıklı / güzel neyse artık öyle hissedip egosunu tatmin etmeye çalışabiliyor. Diyeceksiniz ki konuyu nereye bağlayacak.. şimdi dün bir arkadaşımın başına bir şeyler geldiğini öğrenip, apar topar hastaneye gittim. Adam komada (arkadaşım), başında eşi (kız aynı zamanda doktor) adamın ağzında tek bir diş kalmamış, dudağı kopmuş, kafasında – kolunda kırıklar var, eli parçalanmış daha bir sürü şey… derken kızın telefonu çaldı. Konuşma aynen şöyle ‘Dr. ……. ben, doktor bey eşimin başında kırık var bla bla bla, darbe almış kanama olabilir, yok yok başındaki kırıklar kalabilir, eli çok önemli, evet evet parçalanmış mikro cerrahi uygulanması gerekiyor. İz kalmasın nooolur, biz o zaman işlemleri yapıp nakli gerçekleştirelim. Çok teşekkür ederim, çok teşekkür ederim.’

Hoppalaaaa… Adamın kafasındaki kırık kalsın önemli değil (çünkü içerde ve görmüyoruz ya sorun yok.) ama eli çok önemli. Neyse sigara içmeye dışarı çıktık. Kız (eşi) ve çocuğun ablası başladılar konuşmaya..

-          Abla dişlerini …. ‘ya yaptırırız.
-          Tamam eğer o doktor müsait değilse benimkine gider, implant yapılır.

İçimden yok canım yanlış duyuyorum herhalde falan diyorum ama yok konuşma aynen devam ediyor. En sonunda dayanamadım dedim ki: ‘arkadaşlar adamın yaşaması mucize, siz kalkmış biriniz dişilerinin diğeriniz elinin estetiğine düşmüş. Ayrıca sürekli nakil yapılsın dediğiniz için içeride kimse adama müdahale etmiyor. Sırf bu yüzden sakat bile kalabilir.’

Cevap aynen şöyle oldu..

‘Ama şimdi eli öyle mi kalsın yani.. estetik bi uygulama yapılsın diye uğraşıyoruz’

Ben: İyi de adam estetik olacak diye ölebilir.

Eşi: Durumu iyi aslında..

Ben: Nasıl yani başında kırık var ve tomografi çekilmedi, kanama varsa? Ayrıca eli paramparça, kopan parmakları direk üzerine koydunuz dikiş atılmadı, kırıkları için ameliyat olamadı??

Ablası: Kızım ağzında diş kalmamış, bu kız nasıl bakacak yüzüne?

Ben: Delirdiniz galiba..

Tekrar konuşmaya devam edildi. Diyecek laf bulamadım. Olayın üzerinden 12 saat geçtikten sonra nakil gerçekleşti ve tomografi çekildi. Buarada elinde his olmadığı anlaşıldı. Belki de çok geç kalındı (umarım öyle olmaz) ve hala mikro cerrah bekleniyor ki adamın eli normal haline gelebilsin.

Kızın dış görünüşe verdiği önem yüzünden adamın hayatı kararabilir. Ama bu hiç önemli değil. Neden? Çünkü dışı iyi olsun, yanına yakışsın adam öyle dursa da olur.

İnsanları gerçekten anlamıyorum, anlamaya çalışıyorum ama mümkün değil. Herkes kendi bencil egosunun peşine düşmüş, tatmin olmaya çalışıyor. Karşındakinin yaşamını tehlikeye atabilecek kadar sevgisiz, sadece kendini düşünebilecek kadar bencil olunmuş. Oysa birini seviyorsan (bana göre) nefes alması şükür sebebidir. Birini seviyorsan her şey önemini yitirir yaşı, kilosu, boyu, kıyafeti, maddi durumu önemli olmaz olamaz.  Yani en azından benim için öyle.. Sizce??

14 yorum:

  1. Ciidden insanlık nereye gidiyor demeye başladım :). Çok değiştik sanırım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla gidilen yol, yol değil onu biliyorum..

      Sil
  2. Okurken bile kötü oldum, tanık olsam ne tepki verirdim hiçbir fikrim yok. Çok çirkin şeyler bunlar. Dış güzellikle kafayı bozdu millet. İçlerindeki çirkinliğin dışarıyı nasıl kuşattığının farkına varamayacak kadar meşguller bununla...

    YanıtlaSil
  3. Okurken şaşırmadım desem yeridir yazınızı artık hiç bir şey şaşırtmayıp gerçi uzun zaman oldu bu hissizleşme ve şaşırmama ben anlamıyorum ları bile bıraktım. Herkesten her potansiyel olabilir düşüncesi bende daha çok yer edindi. Aslında beyefendiye nakil yapılırken eşinede bir nakil yapılsa ne güzel olurdu diye düşündüm.Merhamet nakli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Merhamet nakli iyi olurmuş gerçekten de..

      Sil
  4. Maalesef ki insanları anlamak çok çok güç bu zamanda , düzenin değişeceği düzeleceği yok gibi ben bıraktım anlamaya çalışmayı olduğu gibi kabulleniyorum herkesi her şeyi artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapabiliyorsan ne güzel Didem. Ben hala becerebilmiş değilim, sanırım sıkıntıda buradan çıkıyor 'kabullenememek'.. Yorumun için teşekkür ederim. Hoşgeldin :)

      Sil
  5. Bunun bir izahatı malesef ki yok Yağmur. Dedemin son evrelerinde annem beni hastaneye almamıştı; psikolojim, mikrop yüzdesi vb. sebeplerden ötürü. Fakat onun kemoterapilerinde eşlik edebilmiştim. Gittiğimiz merkeze de ünlü(?!) simalardan gelenler de vardı. Yanında bu kadar aleni şekilde konuşulmasa da kulak misafiri olduğum konuşmaların kimisi bana insanlığımı sorgulatmadı değil. Keza panik atak sebepli hastane rutinlerimizde de bu kadar birebir olmasa da karşılaştıklarım oldu.
    Ne oluyor? İşte nefret ediyorsun biraz insanlardan. Çevrendekilere güvenin tam olsa bile ister istemez kendi içinde onları bir yoklamadan geçiriyorsun.
    O insanların, - örn: bu olaydaki abla&kız kardeş- yerine de koymaya çabaladım kendimi hani tarafsız düşünebilmek adına ama... Ya gerçekten de bilmiyorum. Çoğu kişiye göre katı, acımasız düşüncelerin var diye değerlendirildiğim oldu benim. Bu tarz insanların yerine kendimi koymaya çabaladığımda bir süre sonra yanıtım: Neyse boşver... deyip geçiyorum. Başka türlü yol bulamadım. Onları anlamaya benim aklım yetmedi.
    NOT: Dileklerin gül dalında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun benim de aklım yetmiyor anlamaya. /
      Ya unutmamışsın beni çok teşekkür ederim. :) Umarım tüm dileklerin(m) gerçek olur. Sevgiler..

      Sil
  6. Böyle düşünen insanlara uyuz oluyorum hele evlenirken bir de parasına puluna dış görünüşe en çok bu tarz şeylere önem verenlere gıcığım var gerçi herkesin düşüncesi kendine :) vesselâm yazdıklarına katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için teşekkür ederim. Sevgiler,

      Sil
  7. Ah Yağmur! Ben ne gördüm, boğaz ağrısı ve öksürük nedeniyle acile gelen bir kadın, motosiklet kazasında bacağını yitiren birine öncelik tanıyan doktorlara fırça atıyor ve yaydığı stresle işlerini yapmalarına engel oluyor! Senin boğazın ne denli önemli olabilir ey kadın!!! Bunlara çocukken biraz empati, biraz duyarlılık öğretmek lazımdı. Roketle uzaya mı fırlatsak, bilemedim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar için yapılacak birşey var mı inan bende bilmiyorum. Sinir bozucu gerçektende..

      Sil