5 Aralık 2016 Pazartesi

Pardon masanızdaki erkeği alabilir miyim? / Sana tuz değil şap lazım.


Kadınları 2’ye ayırıyorum.
1. Kendi halinde, kendi derdiyle, kendi hayatıyla meşgul kadınlar.
2. Plancı, başkalarının hayatlarıyla meşgul, başkasına ait olanda gözü olan, gözü doymayan, göründüğü gibi olmayan sinsi kadınlar. Bu kadınlar öyle sinsidir ki bunları çok iyi niyetli zannederiz çoğu zaman. Öyle iyi zannederiz ki, asla aklımızdan aksi geçmez.

Ve maalesef öyle bir zamandayız ki ikiye ayıracak kadar bile kadın kalmadı. Bu ikinci grup öyle fazla, öyle fazla ki birinci gruba yer bile kalmadı. Nasıl mı? İşte böyle..

Geçtiğimiz hafta sonu sevgilimle yemek yemeğe gittik. Rezerve edilmemiş masalardan cam kenarında olan köşe bir masaya  geçtik. Masalar yan yana dizili olduğundan ve 43 kilo halimle bile zar zor yerime geçtiğimden bitişiğimizdeki masaya şöyle bir gayriihtiyari baktığımda, 1 kadın ve 1 adamın yanı başımızda oturduğunu fark ettim. Bazen birinin ne mal olduğunu anlamak için saatlerce sohbete, yıllarca tanımaya gerek dahi duymazsınız. Komşu masamızdaki kadının 2. Gruba dahil olduğunu anlamam için dahi olmama da gerek yoktu. Anladım, anladım ama bu fikrimi ilk etapta kendime sakladım. Kadını görmeniz lazım. Bir göz süzmeler, bir kırılıp, dökülmeler, bir hallenmeler, bir gülmeler... Üstelik yan gözle diğer masalar ile alakadar olmalar.. ‘Güzel Allah’ım nasıl da istemediğim otlar bitiyor dibimde’ diye düşünürken, masaya meze tepsisinin gelmesi ve yan masadaki adamın tuvalete gitmesi eş zamanlı oldu. Tam sevgilim kişisi mezelere bakarken, yan masadan bir el uzandı tepsiye.. Haydaa….
Bende bir çarpıntı baş gösterdi mi? Evet gösterdi.. Kalp atışlarım hızlanırken, karı (evet bu daha uygun bir kelime) eline patlıcan ezmesini almış, kafasını yana yatırmış, ‘ayyy patlıcan ezmesi çok güzel bundan alın’ demez mi? O eli bileğinden kavrasam, napıyosun sen diye ayağa kalksam olmaz mıydı, olurdu elbette. Hem de çok güzel olurdu da, susup şaraba sarıldım. Sanki orada ben yokum, hoş olmasam ne yazar neyse sinirlendim bak yine, sanki bir bostan korkuluğu varmışcasına, fikir veriyor benimkine.. Neyse diyorum, neyse karı yollu Yağmur sakin ol. Derin bir nefes alıyorum, bu sefer eline karides tabağını almış ‘karideste çok güzel’ demez mi?? ‘Yarabbim sen bana sabır ver’ derken, tepsinin kalkması, karının yanındaki herifin masaya dönmesi bir oluyor. Tabi ben meseleyi çözüyorum kafamda. Çözüyorum da kendimi kontrol etme işi baya sıkıntılı. Neyse ben yan masa hakkındaki fikrimi son derece argo biçimde yaparken, sevgilim yorumlarımı abartı bulup, taktın derken, ‘pardon’ diye bir ses geliyor yan masadan.. ‘Pardon siz Alman mısınız?’
Karının rahat duracağı yok, bana sarıp sevgilimi olaya dahil edecek aklı sıra.. Neyse ki o kafasını çevirip maça bakmaya başlıyor… Bende sabrımla imtihana girişiyorum..
-Siz şimdi iyi bir şey mi yoksa kötü bir şey mi dediniz.. diyerek giriyorum konuya.. Amacım ufak bir kıvılcım, ufacık bir kıvılcım alayım da şu gözümün içine baka baka yanımdaki adama iş atan karının ağzına yüzüne dalayım. İşte böyle zamanlarda içimde bir Sulukule ezgisi yükseliyor. Seda Sayan’ın bir polemiğinde vardı ‘muhatap olurum anacım ben, muhatap olurum seninle’ diye.. İşte öyle bir hal vuku buluyor bende.. Neyse muhabbet sayemde gergin devam edip, diğer masanın defolup gitmesiyle son bulunca şunu düşünüyorum.
Burası içkili bir mekan, ben alkol alıyorum, yandaki mal alkol almış.. Kalkıp masaya salça oluyorsun, o da yetmiyor bana ‘Alman mısın?’ diye soru soruyorsun.. Şimdi ben önümdeki şişeyi elimin tersiyle tutup senin kafana indirsem. O da yetmese üzerine çullanıp sana zarar versem ne olacak?? Sorarım ne olacak???
Bu kadınlardaki fütursuzluğun sonu nereye varacak? Yanında adam var yetmiyor, yan masaya sarkan mı ararsın??
Adamları ayartmak adına kendini gündemde tutan mı ararsın?
Ayrıldığı adama sosyal medyadan hala beğeni atıp ya tutarsa yapan aşağılık kadın müsveddeleri mi ararsın??
Türlü planlarla arkadaş ayağına yatan mı ararsın?? Her türlüsü var arkadaş, her türlüsü var.
Ha şimdi bana kadınlar kötü de erkekler iyi mi diyenler çıkabilir. Onlarda sütten çıkmış ak kaşık değil elbette. Böylelerine fırsat verdikleri için onlar da suçlu. Ama benim derdim kadınlarla, maalesef ki aynı cinsiyetteyiz ya o sebepten sanırım sinirim geçmiyor. Bir şey olduğunda aynı kefeye konuyoruz ya hepimiz, o yüzden derdim bunlarla benim. Utanması, arlanması kalmamış bu ne idiği belirsiz güruh sınır tanımıyor arkadaşlar. Sanki masadaki tuzluğu ister gibi, yanınızdaki adamı isteyecek yüzsüzlüğe sahip bu mahlukların yemeğine tuz değil şap atmak lazım diyorum ben.
Velhasılıkelam Allah bizi bizden korusun. Amin.

40 yorum:

  1. İnsanlar, insanlık nereye gidiyor, anlam veremiyorum. Diyecek başka bir şey bulamadım, efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bende bulamadım ve bulamıyorum. Korkarım sonunda ülkenin Kasımpaşa ruhu beni de sarıp sarmalayacak.

      Sil
    2. Bu tür kişiler insanı derin bir kedere sokmakla kalmaz, üstüne delirtir :)

      Sil
  2. Gülerek okudum :) Bakış açısıyla alakalı belki de :) Ben çok rahatsız olmazdım ama tabi yaşamak daha farklı olabilir.Geçmiş olsun deyim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Okurken eğlenceli oluyor da yaşarken baya sinir bozucu. Teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  3. Sabrına hayran kaldım doğrusu. Ben okurken bile sinir oldum. Senin yerinde olsam çoktan saçlarını dolamıştım ellerime. Tamam şiddete karşıyız da illa gel beni kaşı diyene de hayır demem 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yemin ederim aynı ifadeyi kullanmıştım o gece.. 'şimdi saçlarını elime dolayacağım' diye söylenmiştim. Aklın yolu bir :)) Neyse böylesi çok, bakalım kimin saçlar benim elimde kalacak?

      Sil
  4. Sana inanmasam olmaz öyle şey derdim ama diyemiyorum ..pes.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay keşke kurgu yapsaydım. Aklıma geldikçe sinir basıyor.

      Sil
  5. Tanık olmaktan hiç hoşlanılmayacak insan halleri ve insanlar. Ölçüsüzlük, dengesizlik. Her huydan, ahlaktan insan var. Onlar öyle de asıl senin yanındaki arkadaşın tavrı önemliydi. O da yapması gerekeni yapmış, maça bakmış.

    Tatsız bir olay. Ama memnuniyet verici yan olan maça bakış da güzel bir sınama mı olmuş diyelim niyetsiz ve zaten normalde de böyle bir sınav yapmak akla hiç gelecek bir şey değilken ?

    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sanırım yapması gerekeni yaptı çünkü orada artı/eksi ne tepki verirse versin 1000 kaplan gücüne getirtebilirdi beni. Şükür ki tuttum kendimi.

      Sil
  6. Kadın kadının kurdudur demiş büyüklerimiz. Allah bilir ne yaşadılar da dediler bunu :) yazıdan sonra anladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada sen iyi dayanmışsın yağmur :) ben seda hanımın bilinen başka bir konuşmasını yapacağını düşünmüştüm :D

      Sil
    2. Ahahahaha:))) yaparım Aslı onu da az kaldı:)) bencede birileri bişey yaşamışta demiş bu lafı. Ama merak etme böyle giderse bende dağarcığımıza yeni söz dizileri kazandırırım :)

      Sil
  7. Ahahaaaa saçını başını yolsaydın:):) hanım hanım deseydın böyle hıımmm diyerek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanım hanım mı?? Bana bak yellozzzz, yolarım seni diye dalarım direk :))

      Sil
  8. Ben olsam bakmaya devam et , kimin yanında oldğu gayet açık derdim, o yüzden benmkinin kırıkları rüyamda gördüm aradım dediğinde hiçbi yerime takma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kime diyicem bunu o karıya mı? O gözleri eline verir, eğdiği ağzını yırtarım. Diyorum ya muhatap olurum anam, olurum muhattap :)

      Sil
    2. evet o karıya, ben bakışlarımla gülüşümle ezerim :D ayrıca 43 kilo nedir yaaa olsa olsa ayak numarasıdır o, oh be bende bunu birine söyleyebildim ben 45im bana hep bunu söylüyorlar :D

      Sil
    3. Meltem ayaklarımda 44 numara :)) Pigme diyebilirsin bana :)

      Sil
    4. :D ben demem, diyenler utaansın

      Sil
  9. Bu işin kadını, erkeği kalmadı, hepsi bir. Ama okurken bi ara şimdi dalacak dedim senin için :)

    YanıtlaSil
  10. Böyle kadınlar etrafta çok fazla. Bu tavırlardan memnun olacak erkek de az değil. Sıkıntılı bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Objektif bir yorumda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  11. Okurken güldüm :)). Mesele aslında erkek ya da kadın değil, mesele insan olabilmekte. Zaten insan olmayana da kadın ya da erkek demek anlamsız olmaz mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabi. Bende bu nedenle sıfat arayışına girdim. Bulduğumda paylaşacağım. Şimdilik ne idiği belirsiz, mahlukat, güruh gibi kelimelerle geçiştiriyorum :)

      Sil
  12. kadın aşmış artık hayatı ama olayın 2 can alıcı noktasını atlamışsın yağmur
    1) patlıcan mı karides mi aldın
    2) Alman olup olmadığını açıklamamışsın. Alman mısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah iyiliğini versin Umut :)) Hemen cevaplayayım.
      1) Yalan yok patlıcan aldım.
      2) Alman değilim :)

      Sil
    2. patlıcan iyi bir seçim olmuş. Alman olmaman da + bir puan. :)

      Sil
  13. Ben nedense hiç etkilenmem böyle durumlardan. Aksine gurur duyarım kendimle ve eşimle. Demek ki rağbet gören bir adammış ama benimle birlikte diye:) Bakış açısı işte.

    Bazı erkekler tanıyorum, her kadına salça olur. Bir yoklar, evli çocuklu, çirkin güzel fark etmez. Şöyle bir bakar, iş çıkar mı diye. Kadın ya da erkek partneri ile mutluysa, doyum varsa ilişkisinde güler geçer böyle şeylere. Bu kadar sinirlenmenin altında başka şeyler ararım ben, acaba sevgilinizden daha çok sevgi ve takdir görmeye, eşsiz olduğunuzu hissetmeye mi ihtiyacınız var Yağmur hanım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi herkesin tarzı tavrı farklıdır. Mesela bende bu olaydan gurur duyacak bir şey çıkaramam. ‘Rağbet gören adam???Ve benimle birlikte’ demek, bana göre ‘lütfetmiş beni yanına layık görmüş’ demeye gider ki bu lafta her yere çekilir. Zaten ben adamı teşhire çıkmıyorum ki. Misal bazı insan sevdiğinin güzelliğinden, sevgilisine bakılmasından mutlu olur. Bu düşünce tarzı uzağımdan bile uzak. Tabi ki sizinde dediğiniz gibi bakış açısı. Benim ki farklı, sizin ki farklı, başkasının ki bambaşka..

      Haklısınız ayrıca bu örneğin birde erkek versiyonu var ki en az kadını kadar itici.

      Ayrıca sinirli bir yapım olduğu doğrudur ama bunun için olay ayırt etmem. Bir önceki yazımda da devlete, işleyişe, insanlara, kendime her şeye kızmıştım. Ben bunun için çevresel faktörlerin etkisine inanıyorum. Yani yan masadan bizim masaya dahil olan kadına sinirlenmem için ‘sevgilimden sevgi ve takdir görme, eşsiz olduğumu hissetme (hepimiz eşsiz yaratılmadık mı?)’ isteği nasıl yatabilir bilemiyorum. Ama daha fazla sevsin kim istemez ki diye bağlayayım :)

      Sil
  14. Ben var ya ben, öyle zamanlarda benim yaşlı ve kel angutu( anguttan özür diliyorum) göz hapsine alıyorum. İlaç içtiğim için gram alkole izin yok. Döverim o kadını. Zaten ültimatom aldım, kıskançlığı öldüreceksin içinde. Yok ya, bu öyle canlı kanlı bir şey ki, korkarım kaç senelerdir kronikleşmiş o seni öldürmesin de. Ya gerçekten bu kadınlar niye çoğaldı? Her yaşa hitap ediyorlar. Daha fazla yazamıyorum Yağmur'um. Ateş bastı. Dur şu adama kavga nedeni olacak bir mesaj atayım bu hırsla :) Sevgiler canım. Sende maille takip butonu yok mu Yaprak? Kaç yazını kaçırmışım. Üzüldüm ya :(

    YanıtlaSil
  15. Ayrıca yorumları okudum da şimdi. Şahsen ben megalomanım. Eşsiz olduğumu hissetmeye ihtiyacım var . Hissettiremiyorsa artık olay benden çıkar. Çok şekersin Yağmur. Aslında sinirliyim falan diyorsun da, gerçekten saygılı bir evlatsın. Yorumlara çok yumuşak ve sakin cevaplar vermişsin. Bir deeee, maille takip butonu eklersen hiç bir yazını kaçırmam canım. Ne oluuur...Sevgiler kızıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Ece ablaaa valla alemsin :)) 'Kavga nedeni olacak bir mesaj atayım' lafına öldüm gülmekten. Valla çoğaldılar. Ama azaltmak gibi de bir misyon edindim. Buarada torunun seni anmış yine :)(Yaprak demişsin ya:)) Ece abla şimdi ben öyle maille takip şeysi eklemeyi bilmiyorum da bu yandaki izleyiciler bölümünden eklesene beni. O zaman ana ekrana düşüyor. / Sen beni iyi tahlil ediyorsun. Bence de sabırlı davranıyorum çoğu zaman. Sende görüyorsun. Bazı şeyler ne alakası var şimdi dedirtmiyor mu? Laf olsun torba dolsun. Dur şuna bir laf sokayım gibi bir şey. Amaaaan kadındır ne yapsa yeridir diyeyim ne diyeyim :)) Öpüyorum çok.

      Sil
  16. Eh tabi haklısın da fazla ciddiye alıp umursamışsın, gerek yok. ;))

    YanıtlaSil
  17. Kadının kadına ettiğini valla kimse etmiyor bu dünyada Yağmurcum. Vallahi bi yolsaydın keşke saçını başını diyeceğim ama neyse iyiki de yapmamışsın :). Sen yine de sakin ol boşver onları. Dediğin gibi onlardan her yerde var :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Kadının kadına ettiğini, bir de benim kendime ettiğimi kimse kimseye etmiyor' diye revize edeceğim :) O gün tuttum kendimi de bu her yerde olanlar için tutacağım sözünü veremiyorum maalesef.

      Sil
  18. Hard Rock Hotel & Casino Detroit (MCD) - Dr.MCD
    Hard Rock 포항 출장샵 Hotel 경산 출장안마 & Casino Detroit. 888 Casino Ave., Detroit, MI 314901 김제 출장샵 (1 남원 출장샵 day 전라남도 출장마사지 ago), (944) 858-7777. Website. http://www.hardrockcasinotel.com/.

    YanıtlaSil