9 Ağustos 2016 Salı

Yazıyooor, yazıyooooor!


Duyduk, duymadık demeyiiiiin Acemidemirci'nin hayatını kurtardığı çekirge beni ziyarete geldiiiii..

Evet yanlış duymadınız. Geçen gün camına çarparak ufak bir kaza geçiren ve Acemidemirci'nin bileklerini kolonya ile ovup, kesme şeker vererek kendine gelmesine yardımcı olduğu çekirgeyi buldum ve sizin için görüntüledim. Bakıııın..




Nasıl ama maşallahı var değil mi? Naapsın sıcaklardan bayılmış zavallıcık. Şaka bir yana sabah görür görmez aklıma elbetteki Acemidemirci gelince hemen fotoğrafını çekiverdim. Buda benden küçük bir hediye olsun ona :)

Veeee duyanların inanamayacağı bir şey yaptım. Sakin olun, söylüyorum. Film izledim arkadaşlar. Biliyorum gözleri yaşaranlar var aranızda ama yaptım bunu. Malum uzundur kitap okuma ve film izleme teşebbüslerim hep hüsranla sonuçlanmıştı. Ama azmim sayesinde başardım.

Filmin adı: Hayalet  Dayı

Ahanda bu film..


Böyle katıla katıla güldürmese de, fena sayılmaz. Ben özellikle filmin başlarını sevdim. Biliyorum izlemeyi beceremediğim gibi anlatmasında da başarılı değilim. O yüzden hemen konuya geliyorum.
Uzun uğraşlar sonucu bütçelerine uygun ev bulan 2 arkadaşın, taşındıkları evde karşılaştıkları hayalet ve hayaletin orada olma sebebine bağlı olarak yaşadıkları komik serüvenleri anlatıyor. Tavsiye eder miyim? Valla siz bilirsiniz. Paşa gönlünüz nasıl isterse öyle yapın. Ama bakın yanlış anlaşılmasın kötü demiyorum. Neticede herkesin mizah anlayışı farklı, ben de güldüm ama yer yer.. İsterdim ki gülmekten öleyim ama öyle olmadı.

Neyse bu iki haberle sizleri bir hayli şaşırttım ve sarstım. O yüzden şaşırmayacağınız bir bilgi vererek bugünkü yazımı sonlandıracağım. Doğrudur hala kitap okuyamıyorum. Tavsiye üzerine aldığım 'Kendini Arayan İnsan - Rollo May' her akşam okumayı denediğim ama ilk 10 sayfayı 100 kere okumama rağmen elimden baş ucuma bıraktığım kitaplar arasında. Sadece o değil bir çok kitapta her akşam okuma denemelerime dahil oluyor. Niye sadece bu kitabın adını verdim? Çünkü içlerinden birini suçlamam gerekiyordu ve onu seçtim.

Bir dahaki inanılmaz haberler paylaşımıma kadar hoşça kalın :)

46 yorum:

  1. :) Allah da seni güldürsüüün :)

    YanıtlaSil
  2. Hahahahaha alemsinizz 😉😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalan değil Tigriscim :) Olaylar olaylar :)

      Sil
  3. Sen çok yaşa emi :)) çekirge de göğsünü kabarta kabarta poz vermiş yalnız ona da aferin uzun zaman film izleyemeyen sana da aferin;)
    Uzun zaman film izleyemeyen bir de ben var dün gece umut üzümleri filmlerini izlemeye çalıştım olmadı delibal filmini izlemeye çalıştım olmadı inşallah ilk fırsatta özellikle delibal filmini izleyip paylaşmak isterim,benim yayınım muhtemelen çekirgesiz olacak :)))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep beraber inşallah :) Sorma pek artistik bir duruşu vardı. Allah'tan bende çevik davrandım da yakaladım bu halini. Üzerine bir de aferin aldım ohh mis:) Sende pek romantik yerlerden giriş yapmışsın, komedi falan olsa daha iyi olmaz mıydı? Hadi sende bir avazda izle de paylaş, bekliyorum film hakkındaki düşüncelerini. Sevgiler,

      Sil
  4. Ama bu çekirge değil Peygamber böcüğü :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Emine yaaa... Çarpmanın etkisiyle evrim geçirmiş olamaz mı?:))

      Sil
  5. Merhabalar,
    Türk filmlerinde gülmekten ölecek kadar bir film var mı? Varsa da bana denk gelmedi. Komedi dalı çok yerlerde bence ülkemizde. Keşke daha sağlam filmler yapabilsek...
    Yolun düşerse kahve içmeye bana da beklerim, laflarız çocuklardan, kitaplardan, gündemden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Valla gülesim mi vardı, yoksa karakterleri kendime mi benzettim bilmiyorum ama Deliha filminde ön koltuğa kapanıp ağladım gülmekten. Oysa her şeye gülen biri değilimdir. Millet yerlere yatar ben hayretlere onlara bakarım. Ama o filmi izlerken baya bi gülmüştüm. Filmin arasında gidip yüzümü yıkamasaydım belki de gülmekten ölmüş olacaktım ki o derece güldüm. Seve seve gelirim. Hatta dur hemen yola çıkayım..

      Sil
    2. Komedi filmlerine gülme konusunda çok benzeşiyormuşuz. Millet yarılır gülmekten bende neye gülüyorsunuz diye tuhaf tuhaf bakarım onlara. Deliha'yı izlemedim madem sen öyle diyorsun 2 çocuktan vakit bulabildiğim en kısa sürede izleyeceğim.
      Unutmazsam geri dönüş bile yapabilirim belki ;)

      Sil
  6. film nedir ya beni pek sarmıyor ben dizi izliyorum bölüm bölüm daha heyecanlı oluyor dün işte aylar sonra araya bi film soktum o kadar oda eski bir film şu murat bozun kardeşim benim öle bişeydi işte :D bu arada peygamber böcüğü de değil peygamber devesi :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çarpmanın etkisiyle evrim geçirdi diyorum. Neden anlamıyorsunuz? Ayrıca sen şu diziyi bırakıp Tebessüm 3'ü yayınlasana. Onu bekliyoruz burda alla allaaa cık cık cık..

      Sil
    2. :( sen şimdi niye kızıyonki :D :D :D uzun istediniz gali bende 4 bölümü birleştiriyorum ondan uzun sürüyor :)

      Sil
    3. Sebebim var herhalde merak ediyoruz yani :) Ya iyiydi öyle ya.. Neyse uzun - kısa fark etmez elini çabuk tut rica ederim :)

      Sil
    4. istediğim gibi yazarsam bu akşam bitebilir aslında o zaman ben biraz daha hızlanim size bekletmeyeyim :)

      Sil
  7. Bi cama çarpıp gelsem tanırlar mı ki beni de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzellik ne yapsan dağılmaz korkma :))

      Sil
  8. )) Bak şuncağıza… Nasıl da biliyor iyiliğin değerini 

    Böylece şimdiye dek hiç kullanmadığım” şuncağız” sözcüğünü de kullanmış oldum 
    Onu kurtardığımda “Her ne kadar seni Acemi Demirci Teyze kurtarıyor olsa da bir kesme şeker verip kolonya ile bileklerini ovmak fikrini Yağmur Ablan verdi” demiştim. Unutmamış. Oralara kadar sana teşekküre gitmiş. Hatırnazmış.

    Çekirgelerle peygamber develeri akrabadır. Çekirge de büyümüş görmeyeli ve bu böcük olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar ilgi, o kadar sevgi gösteren birinin değeri bilinmez mi hiç.. Sağlığına kavuşmuş sayenizde :) Şaka bir yana bu yazıyı yayınladıktan sonra şunu düşündüm. Bir hayvan yada bir bitki gördüğünde ki bunlar benim hayatta en değer verdiğim varlıklardır, birini hatırlıyor olmak çok önemli. (Burada yazar Acemi Demirci'ye verdiği kıymeti anlamış ve anlatmaya çalışmıştır.) İşte böyle ne diyeyim ki iyi ki tanıdım sizi :)) Çöpçü balığından sevgiler,

      Sil
  9. :) Pan'ın labirentindeki periye benziyor bu çekirge:))
    Filmi bende izlemiştimde klasik Türk filmi pek beğenmemiştim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla çekirge hariç herşey oldu zaten :))(Bknz. Diğer yorumlar)

      Sil
  10. Çekirge değil, mantis. Peygamber devesi de diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bundan sonra ona ufo diyeceğim. Kimliği henüz netlik kazanmadı.

      Sil
  11. Merhaba,

    Bu çok keyifli yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Hep sıcaktan Yağmurcum. Cama çarpan çekirge sıcaktan. Hediyeye teşekkür etmeyi unutmak sıcaktan. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. Allah iyiliğini versin sevgili Yağmur :) Samimi sözlerinle yine gülgürdün beni.Dilerim seninde güldüğün günler bolca olur.
    Çekirge ziyaretine gelirken kıyafetini değiştirip peygamber devesi oluvermiş :)

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep beraber gülelim inşallah. Akrabaymışlar zaten öyle dedi Acemi Demirci. Hem çarpmanın etkisini falan da düşünürsek normaldir fiziki değişimi. Benden de kocaman sevgiler :)

      Sil
  14. Keyifli bir yazı olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmene sevindim :) Sevgiler,

      Sil
  15. Maşallah keyfin yerinde son zamanlarda.Sayende neşe bulaşıyor hepimize ;)
    Çekirgenin evrimine kızımın deyişiyle ekleme yapayım; keçirge o keçirge ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bu neşe hep olsun, hepimizde olsun inşallah. En güzelini o söylemiş :) çekirge hariç herşeye benzedi zaten :)) Neyse keçirge diyeceğim artık sevdim bunu. Öperim ikinizi de :))

      Sil
  16. Senden beklenmedik hareketler bunlar Yağmur :) Mizahın dibine dibine vurmuşun :)

    YanıtlaSil
  17. Bu filmi izledim sonu kızınını evliliği oluyor çok komik olmasa da idare eder çekirgede özenle poz vermiş iyi yakalamışsın Yağmur cum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumu okurken bir an 'Allah Allah hangi kız evlendi?' diye düşündüm. Düşün o kadar etkilemiş ki film 1 gün sonra unutmuşum :))

      Sil
  18. Şimdi bende peygamber devesi bu dersem bir çığlık atmazsın değilmi yağmur 😄. Ama gerçekler acıdır 😁. Çok eğlenceli bir yazıydı yorumlarda dahil baştan sona güldüm 😂. Kalemine sağlık. Yani ama o peygamber devesi yani 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sende mi Zehra.. Çocuk (yani çekirge) kafasını Acemi Demirci'nin camına çarpıp bayılıyor. Bakma bu kadar basitleştirdiğime hayati tehlike atlattı. Aslında bunu söylemeyecektim ama neyse aramızda kalsın. Aldığı darbeyle bir hayli hasar alınca bir dizi estetik ameliyat geçirmek durumunda kaldı. Yani aslında o bir çekirge :)) Allah korudu büyük tehlike atlattı, çok büyük :):):)

      Sil
  19. Ahahaha =))) ilahi yağmur, bi yerden sonra koptum yaaa =)). Gülmekten okumakta bayaa bir zorlandım. Şimdi de hala gülmekten yorumu yazamıyorum. Sanırım ağzım yırtılacak ve korkarım bir dizi estetik operasyon da ben geçiricem =)). Tamam o zaman ben çok çok özür dilerim çekirge kardeş. Bu estetikle seni annen bile tanımaz o kadar yani =)). Ayrıca çok büyük geçmişler olsun. O zaman şimdi tam zamanı haydin bakalım hep beraber, ☆hoplayıver çekirge, zıplayıver çekirge, benim canım çekirge, pıtı pıtı pıtı çekirge☆ =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Aman gül de yorum yazmasan da olur :))) İnsan her daim gülecek şey bulamıyor nede olsa :) Buarada yorumu okurken de ben, seni hayal edip gülme krizine girdim buna ne diyeceksin? :)) Gülmekte güldükçe yayılıyor demek ki, bak bu iyi bişey:) O zaman kollar havaya hoplayııııveeerrr çekkkkirgeee, zıplaaayıııveeerrr çeeekiirrrge...

      Sil