18 Ağustos 2016 Perşembe

SatırArasıMİM #1





Merhaba arkadaşlar,

Bugün düzenlediği ilk MİM’e nazik davetiyle beni buyur eden Emre Bektaş’ın sorularına verdiğim cevaplarla karşınızdayım.  Emre’ye bu güzel düşüncesinden ötürü teşekkür ederek, sorularını cevaplamaya başlıyorum.

1.  Nasıl blog yazmaya başladınız ?

Çocukken, söylediğim sözlerin havada uçuştuğunu görmüş, bir koşu evdekilere ‘ne gördüm, ne gördüm’ diye bu mucizevi olayı yetiştirmiştim. Anlamsızca yüzüme bakan ailem, saçmaladığımı düşünmüş olacak ki kendi aralarında hakkımda konuşmaya başlamışlardı. Ama öyleydi, ben görüyordum. Söylediğim her söz, karşımdakine ulaşmadan farklı yönlere savruluyordu. Benim gördüğümü onların göremediği ilk şey değildi bu. O yüzden bu yaklaşımlarına fazla takılmadım. Onun yerine gördüğüm şeyi tekrar görebilecek alanlar yarattım kendime..  

O zamanlar öğlen uykusu diye bir şey vardı. Öğlen uykusuna yatırıldığımda uyuyamaz, kendi kendime fısıltı halinde konuşur ve kelimelerin havaya savruluşunu izlerdim. Önceleri hoşuma giden bu görsel şölen, sonra sinirimi bozmaya başladı. Çünkü bunlar benim kelimelerimdi ve ben benim olan hiçbir şeyin savrulup gitmesine izin veremezdim. Buna bir çözüm yolu bulmalıydım ama ne??

YAZMAK!!!

Evet yazmak, kelimelerimi saklamanın tek yoluydu. Yazdıklarıma bakınca, nasıl yazdıysam öyle kaldıklarını fark ettim ki, bu tamda benim istediğim bir şeydi. Sonra deli gibi yazmaya başladım. Kağıtlara, duvara, misafirliğe gittiğimizde tuvalete girip gizlice tuvaletin su gideri borusunun yanına, dolabın içine, halının altına, aklınıza gelebilecek her yere ama her yere küçük notlar bırakmaya başladım. Bu adeta benim için bir oyun halini almıştı. Kimse detaylara dikkat etmediğinden minicik notlarımı bulamıyor ama benim o an, orada söylemek istediğim ne varsa olduğu gibi duruyordu… Aradan yıllar geçip, işe başladığımda yeni bir şeyler öğrenmenin hevesiyle farklı notlar almaya başladım. Ama içimde bir yerlerde beni bir iz bırakmaya yönelten yanım rahat durmuyordu. Bir gün, olduğum gibi olmam gerektiğine kanaat getirip, masalardan birinin altına bir yazı yazdım :) Aradan 14 yıl geçti hala da gören yok :) Neyse.. Bunu misafirlikte, iş görüşmesinde, yemekte, tatilde her yerde ama her yerde yapmaya devam ettim / ediyorum da.. :) Yani bir gün evinize misafir olursam, aklınıza gelmeyecek bir köşeye not yazmadan evinizi terk etmeyeceğimi bilin diye söylüyorum bunları. Sonra mı? Sonra aşık oldum. Olmak ama ne olmak.. Söylüyorum yetmiyor, yazıyorum olmuyor.. Kağıt – kalem ilişkimin fazlasıyla dikkat çektiği ve görenlerin ‘ne yazıyorsun, kime yazıyorsun?’ gibi sorularla beni bunalttığı bir vakit, bunun daha az dikkat çekecek yolunun blog açmak olduğuna kanaat getirdim. Yani blogu açmamın asıl nedeni, yazıya olan düşkünlüğümden ziyade sevdiğim adamdır... Ona olan aşkımdır, ona söylediğimde uçuşan kelimelerimdir, onu satırlarıma dökme, onu kendime saklama isteğimdir.


2. Blogunda daha önce yazmadığın bir tarzda yazacak olsan bu ne olurdu ?

Blogda yayınlamadığım için bilmezsiniz ancak, o kadar çok yazıyorum ki daha önce yazmadığım bir tarz sanıyorum kalmadı. Ama yayınlamak açısından düşünürsem yarım kalan hikayemi bloga aktarıp, tamamlamak isterdim.

3. Bloglarda okumayı en çok sevdiğin konular nelerdir ?

İçinde duygu barındıran her tür yazıyı okumaya değer bulurum. Hele ki kişi, bizzat kendinden yola çıkarak yazmışsa benim için ayrı bir anlam taşır. Bu nedenle, en çok kişinin gündelik yaşantısını, ruh durumunu, aklından geçirip söyleyemediklerini aktardığı yazılar ilgimi çekiyor.

4.Hayatta en çok yapmak istediğin üç şey nedir ?

Bu konuda sizlere karamsar ve sıkıcı gelebilirim. Çünkü yapmak istediğim hiçbir şey yok. Ama madem bu soru soruldu, soranın hatırına kendimi bir hayli zorlayarak bu soruya 3 cevap bulacağım. Hımm düşünelim bakalım yapmak istediğim 3 şey.. Buldum!!!

1. Anlatmak istediğim ancak anlatmadığım daha doğru bir ifadeyle anlatamadığım çok şey var. Bir gün bu içimde tuttuklarımı tüm dünyaya haykırmak isterim. Evet, evet bunu gerçekten çok isterim.
2. Bu aslında yapmak istediğim değil de olmasını istediğim bir şey. Mutlu olduğum o ender anların birinde ölmek istiyorum. Hiç olmadı sevdiklerimden önce ölebilmek hayattaki tek isteğim diyebilirim.
3. Bu isteğimi izninizle tamamen kendime saklamak istiyorum. Bir gün 1. Maddedeki isteğimi gerçekleştirebilirsem bunu da buradan haykırırım.


Sıkılmadan okuduğunuzu ümit ederek bitirirken, bir değişiklik yapıp MİM davetinde bulunacağım.

Tabikiiiii beni çok seven Zehra Ertuğru :),
Umarım Tigris benden önce davranmaz diyerek Acemi Demirci,
Ve cevaplarını merak ettiğim Cem Kazan, danışmadan bekleniyorsunuz :)

Hoşça kalın, sevgiyle kalın :)

56 yorum:

  1. Tatlı Yağmur ne de güzel mim cevapları bunlar
    tam da sen gibi :)
    Benim mim lerle aram yok ne yazık ki ... Çünkü sözlerimi yerine getirememe sorunları var bu dönemlerde nedense ...
    Emeğinize ve gönlünüze sağlık hepinizin ...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkür ederim Didom. Biliyorum ve tahmin ediyorum o yüzden yazmadım adını. Olsun sen iyi ol, kendini iyi hisset bize yeter. Kocaman sevgiler,

      Sil
  2. Beni kırmayıp mime karşılık verdiğiniz için çok teşekkür ederim :) Bu arada sorulardan çok cevaplarınız dikkatimi çekti açıkçası :) Ne mutlu aşkı bulabilene :) Sıkılmadan her cümlesini okudum çünkü merakla bekledim yazacaklarınızı . Yazmak harika bir şey gerçekten.Umarım bir gün hikayenizi de okuyabilirim. Çok teşekkür ederim. Daima mutlu olmanız dileğiyle.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl bu güzel mim davetin için ben sana teşekkür ederim. Cevaplarım biraz uzun oldu ama sıkmaması sevindirici. Yazmak gerçekten çok güzel bir şey. Belki bu hayatta düzenli olarak yaptığım tek şey olduğu için ayrı bir anlamı var benim için :) Tekrar teşekkür ediyorum hem davetin hemde güzel dileğin için. Sevgiler,

      Sil
  3. Yağmur beni mimledigin için çok teşekkürler :) Sen çok enteresan birisin. Söylediğin şeylerin havada ucusması ne demek ya :) Gider borusuna yazı yazmana ne demeli :) Alemsin. Seni tanımak çok güzel :) Aşık olduğun adam çok şanslı. Senin gibi kendine has üslubu olan ve onu çok seven bir sevgilisi var :) Hikaye yazdığını bilmiyordum. Şu anki hikayeni değil belki de, yeni yeni küçük küçük hikayeler yazabilirsin. Bak şimdiden merakla bekliyorum hikayelerini. Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Evet biraz değişik bir yapım olduğu doğru haklısın. Ama gördüm, valla yalan değil. Yazmak hastalık olmuş bende gider borusu bunlardan sadece biri :) Umarım o da kendini şanslı buluyordur :) Hikaye denemelerim var. Lakin umudumu kıran bir arkadaşım vesilesiyle çok sevdiğim hikayemi yazmayı bıraktım olsa baya bi roman kıvamına gelmişti. Umarım dediğin gibi yazabilirim. Senin yazacaklarını da merakla bekliyorum. Sevgiler,

      Sil
  4. Biri beni de mimlesin nolur ! Kendi kendimi mimlicem en olmadı :)
    İlk sorudaki cevabın başlı başına bir yazı konusu olmuş ve seni yeni keşfeden biri olarak benim için de dizinin ilk bölümünü yakalamak gibi bişey oldu, güzel oldu :) heyecanladım okurken.
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) An itibariyle seni mimlemiş bulunuyorum. Çabbuuukk cevapları alalım :)) / Zamanlaman iyiymiş yakaladın diziyi :) Neyse hadi seni mim sorularıyla başbaşa bırakıyorum ve merakla beklemeye geçiyorum. Sevgiler,

      Sil
  5. Oooyy kuzummm benim o ne güzel bir mim yazısı öyle kalemine sağluk.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkür ederim. Ben 3 kişi yazdım ama istersen sen de katılabilirsin. Davete gerek yok biliyorsun, burası benim olduğu kadar seninde sayfan :)

      Sil
    2. Sağol canım benim :)

      Sil
  6. Hikayenin tamamlanmış şeklini görmek isteriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım hevesimi baya bi kırdığı için yarım bırakmıştım. Ama bu gazla belki tamamlarım :)

      Sil
  7. Tüm mimleri merakla okuyorum. Gerçekten çok içten, samimi ve ilginç ayrıntılarla dolu cevaplardı. Okurken keyif aldım :) Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Neyse ki seni de gevezelik yaparak sıkmamışım bu baya memnun edici :) Sevgiler,

      Sil
    2. Asıl memnun edici olan, blog dünyasına yeni giriş yapmama rağmen bir sürü samimi ve yardım sever insanlarla karşılaşmak. Şimdi burada olmak daha da anlamlı :) Teşekkür ederim.

      Sil
    3. O halde hoşgeldin. Herşey birlikte güzel :))

      Sil
  8. Çok beğendim yazını.Tüüü tüüü tüüü Maşallah derler bizde nazar değmesin diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Teşekkür ederim. Amin Allah korusun :))

      Sil
  9. Sen hep yaz Yağmur bacı. Bak bana gelirsen bir değil birkaç yere not bırak tamam mı :) Seviliyorsun ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seve seve Emine :))) Duygular karşılıklı. Al bi o kadar sevgi de benden sana <3

      Sil
  10. Benim evime gelirsen duvara yaz çok boş duvarım var ayrıca çalışma masamın duvarı taşındık komple donatabilirsin.
    Kelimeler duygu içerinde cevherdir duvarlar cevherlerle dolsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabi neden olmasın :)) Kelimelerim havada uçuşacağına duvarlarını süslesin :))

      Sil
  11. Anladım, on dört yılda bile bulunamıyor notların. Bulunmasını istemediğinden mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse benim gibi detay insanı değil. Ben girdiğim ortamda herşeye bakarım acaba benim gibi biri not bırakmış olabilir mi diye :)) Yani bulunmasını istemedimden değil de o an söylemek isteyipte söyleyemediğim şeye fazla anlam yüklüyorum sanırım. Ve bulanında bu kadar anlamlı birşey için çaba sarf etmesini istiyorum. Herhalde bu nedenle ilginç yerlere ufak notlar bırakıyorum.:))

      Sil
    2. Bir gün herhangi bir yerde, otobüste, metroda, uçakta, bir not bulursam kimin bıraktığını merak etmeyeceğim.

      Sil
    3. :)) Aynen hiç gerek yok.

      Sil
  12. Çok samimi ve eğlenceli cevaplar. Özellikle ilk soruya verdiğiniz detaylı cevap harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok teşekkür ederim. Sizi yeniden görmek çok güzel.. (Bir daha demek istedim:))

      Sil
  13. Güzel mim, güzel cevaplar... Kalemine sağlık... Geçen bir yazı yazmıştım. Harflerin renklerini gören ve kokularını duyan insanlar olduğundan bahsediyordu yazı... Okuyunca mimi o geldi kalıma... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Seninde okuyan gözlerine sağlık :) Hangi yazıydı acaba kaçırdığım olduysa okumak isterim. Bahsettikleri ilgi çekici bu yazının linkini paylaşırsan çok sevinirim. Sevgiler,

      Sil
  14. Yanıtlar
    1. 2 kelimeyle çok tatlısın :)

      Sil
    2. Yeni gelmen şerefine, an itibariyle seni MİM'ledim savaşçı :)) Haydi gelsin cevaplar :))

      Sil
    3. Sorularını bekliyorum soru goremedim şuan :)

      Sil
    4. Canım yukarıdaki başlığı yani 'SatırArasıMİM #1' i aynen yazacağın yazının başlığına kopyalıyorsun. Sonra benim bu yazımdaki görseli de yapıştırıyorsun. Vee yukarıdaki kırmızıyla yazan soruları yazıp, altına kendi cevaplarını veriyorsun. Sonra yayınlaya tıkla gelsin :))

      Sil
  15. ya ben çok sırıttım valla. sonlarda azcık da hüzümlü :) sırıttım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne sırıtıyorsun gülsene? Ay yoksa komik bulmadın mıı??

      Sil
    2. :) şimdi güldüm işteeee :)

      Sil
  16. mim tembeli biriyim ama sizlerin yazdığı cevpları okumak çok hoşuma gidiyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yapamam sanıyordum.Kendi kendimi hayrete düşürüyorum ikidir :)

      Sil
  17. Senden önce mim görevimi yerine getiremedim ya yanarım yanarım ona yanarımmmm 😉🙈🙈🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Tigrisim yanma yanma beni mesut bahtiyar ettin geç kalarak :)) Senden önce davranayım diye öldüm bittim valla:) ama sen cevaplarınla her halükarda fark atarsın. Bekliyoruz merakla :)

      Sil
  18. Yine baya içten bir yazı olmuş. Ben de mimleri okumayı seviyorum özellikle böyle samimi olanları :D bu arada tema mı değişmiş bana mı öyle geldi girince sayfaya bir farklı geldi :) Umarım değişiklik vardır yoksa kendimi tuhaf hissedeceğim bu sefer :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülme ama herşey aynı :)) değişen hiçbirşey yok. Belki mimdeki resimden öyle gelmiştir diyeyim de kendini tuhaf hissetme :)

      Sil
  19. Sevgili Yağmur ne güzel cevaplar vermişsin. Yine kendinsin, yine kendince yanıtlamışsın. Ellerine sağlık.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yine gülümsettin beni, teşekkür ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  20. Yağmur, çok güzel bir mim olmuş bu =). 1. Sorunun cevabını çok sevdim. İçinden geldiği gibi öylesine samimi =). Çok uzun olmadı tanışalı evet ama seni gerçekten çok sevdim bu doğru. Ama ben seni seviyorum diye beni sevmeni de beklemiyorum tabii ki =)) (sevdiysen de itiraf etmekten çekinme yani =) ). Bu arada beni mimlemişsin teşekkür ederim ama insan bir haber verir seni mimledim hadi cevapları bekliyoruz diye =)). Neyse biz kendi mimimizi kendimiz öğreniyoruz sorun yok yani =). En kısa sürede cevaplıyacağım bir kez daha sevgimi kazandın =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim bende seni çok sevdim Zehra. Bazen 5 duyu gerekmez sevmek için. Sadece hissederekte sever insan. İşte bizde öyle sevdik birbirimizi. Lakin şu hem mimleyip hem haber verme olayına alışamadım. Hem mimle hem haber ver, hem yoruma yaz. Oldu olacak seni mimleyip ben yazayım😂 sende yazınca bi haber ver de gelip okuyayım bari 😂😂Kendim yazıp kendim gülüyorum. Bayılıyorum senin yorumuna ve sana cevap vermeye:)

      Sil
  21. Casino Poker Review ᐈ Is it worth it? (2021)
    There is one 백 스트레이트 game 로투스바카라작업 offered at Casino Poker that really suits all your preferences. You may play it as a standard, or at least as 오피주소 a regular 아르고 캡쳐 player.

    YanıtlaSil