1 Ağustos 2016 Pazartesi

İçime 20 yaşım kaçtı..

Uzun bir aradan sonra merhaba!

Son cümlemle, merhabam arasında 1 darbe teşebbüsü (!), 1 engelleme (!), bolca ölüm, kutlamalara doyulamayan demokrasi (!) gösterileri, deniz içerikli bir tatil, hastalık, ilaçlar – serumlar, sonrasında da işler güçler oldu da bitti..
Tüm bunlar olurken kafamda başlıklarını atıp yazmak üzere karar verdiğim ancak bir türlü başlayamadığım yazılar geldi geçti aklımdan.. Fırsat buldukça bloglarınızı okudum zaman zaman yorum yaptım ama çoğunlukla sessiz kaldım. Bundan yıllar evvel ablam ‘mutsuzluk bulaşıcı ve çok tehlikeli bir hastalıktır’ demişti. Bir kere yakalandın mı bu illete geçmiyordu, üstelik grip gibi, nezle gibi kolaylıkla da bulaşabiliyordu insandan insana. Bağışıklık sistemi çökmüş biri olarak kolaylıkla yakalandığım bu hastalığı uzun süre taşıdım bünyemde. Belki birilerine yeterince bulaştırıp, mikrobu dağıtabilseydim kolaylıkla atlatabilecektim ama öyle olmadı. Bu hastalıklı durumun en sevdiği şey vesvese, kusur bulmak, mutsuz olunacak detayları çekip çıkarmak sonra balon şişirir gibi şişirip kocaman bir hale getirmek… Sanırım ben o balonu baya bir şişirmişim ki patlayıverdi..
Veee ta taaaa taaa güzel uyandım güne.. Üstelik 6’da.. Erkenden çıkıp işe geldim. Sevgilimi aradım ki bu enerjiden o da nasiplensin diye.. Lakin uyuyarak kahvaltı ettiğini söyleyen sevgilim, beklediğimin aksine aynı enerjiyle karşılamadı beni. Normal şartlar altında tüm keyfimi alıp götürebilecek bu tavrını umursamadım. Gülerek bilgisayarımın başına geçtim, maillerime baktım. Birkaç işimi erken kalkan yol alır düşüncesiyle yaptım. Suratsız gelen çalışma arkadaşlarıma gülerek ‘günaydın’ dediysem de yine istediğim karşılığı alamadım. Cevap vermedikleri gibi asık suratlarıyla yerlerini aldılar. Yine umursamadım. Bloglara kısa bir bakış atarken melankoli içerikli tüm yayınları es geçtim. Normalde kitlenip okuyacağım kötücül yazılar bir anlam ifade etmedi. İçimden dışarı taşan enerjiyle başladım yazmaya. Böyle enerji böyle mutluluk bulunmaz diyen yanımı, ‘hiçte bile artık hep böyle olacaksın, balon patladı bitti’ diyerek bastırdı diğer yanım...

20 yaşımda nasılsam aynı öyleyim şuan.. O kadar mutlu, o kadar enerjili.. Kulaklıklar kulağımda son ses seksenlere uzanıyorum…Yerimde duramıyorum. Dünya yansa bir kalbur samanım yanmaz o derece tasadan uzağım. Hadi biraz müzik dinleyelim. 80’lerin iyi gelmeyeceği bünye yoktur bence aramızda.. Hadiiii sesi azıcık açın, ufaktan sallanın bir o yana bu yana iyi gelecek hepimize J Güzel bir hafta başladı, daha da güzel olacak.. 



26 yorum:

  1. Gulmek iyidir. Eger her zaman gulebilirsek mutsuzluklar gelip gecici bir hal alir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde hep gülelim. Dilerim yakınımıza uğramaz mutsuzluklar..

      Sil
  2. Hoşgeldin... Gülmekte bulaşıcıdır... En güzeli gülümsemek... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülerek yazıyorum şuan.. umarım sebepsiz bir gülümseme olurum yüzünde. Sevgiler,

      Sil
  3. Sıkıntılı günlerden sonra böylesine neşelenmek ne güzel.20'li yaşların coşkusu hiç bitmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel sebepsiz mutlu olmak.. Dilerim hiç bitmez, hep birlikte mutlu günlere uyanalım :)

      Sil
  4. İçimizde bir parça çocukluk, bir parça ergenlik olmalı her daim... ❤

    YanıtlaSil
  5. yılın diğer günleri de bu şekil olman dileğiyle blog dünyasına neşeli insanlar lazım :) malum hepimiz melankolik yazarlarız :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olurum gibi geliyor Sami :) Bu saat oldu hala aynı kafadayım, çoğalmak dileğiyle :D

      Sil
    2. :) ooo bunun tarifini biz takipcilerinle de paylaşmalısın :D

      Sil
  6. Mutlu olduğunu duyduğum için çok mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun dememişim. Geçmiş olsun. İyi misin şimdi Yağmur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür iyiyim geçti :) Mutluluğun yayılması da ayrı güzel oluyormuş :) Kocaman bir gülümseme ve bir o kadar sevgi gönderiyorum :)

      Sil
  8. geçmiş olsun ) Bende iyileşirim umarım yağmur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Aslıcım. Sen de mi hastalandın? Kısa zamanda geçer inşallah, iyi bak kendine.

      Sil
  9. Neşen bize de yansıdı. Mutlu olduğunu bilmek çok güzel :) Enerjin daim olsun dilerim. Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne güzel ne güzel.. Çok teşekkür ederim, bi o kadar sevgide benden :)

      Sil
  10. İnsanın stoklamak istediği anlardır çok mutlu ve pozitif olduğumuz zamanlar. Hep sürsün isteriz, havanın güneşli olması bile yeter, içimizden enerjiler yükselir, dilimizde sevdiğimiz melodiler... Çok iyi bildiğim, sevdiğim zamanlar hep sürmesi dileği ile. Hayat güzel, şükredecek çok şey var, depresyonu bir köşede kıstırıp haddini bildirmek lazım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel anlatmışsın o anları.. Dilerim hep sürsün, sevgiler:)

      Sil
  11. Ya bu ne güzel bir yazıdır, ne güzel bir enerjidir bu! Umarım bu enerjin, mutluluğun daim olur ki biliyorum olacak! Sen de o ışığı gördüm ben bir kere :) 80leri sevmeyen var mıdır ya? Kurtarıcı meleklerim benim! :) senin bu güzel enerjine aynı coşkuyla karşılık veriyorum. Bu neşen solmasın hiç! :) kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ne güzel bir cevap oldu :) Enerjimi X2 yaptı bir anda:) Hadi gülelim bolca :D Bi dolu sevgiler,

      Sil
  12. Hadi o halden azıcık biz de nasiplenelim bize de bulaştır :)
    Ayrıca bildirmeden geçemeyip yaş 20 nerede lüzumsuz sorun var onun gelip yapıştığı,olmayan yerden dert yaratıldığı,ergen miyim erişkin mi kafaların karıştığı müthiş güzide bir yaştır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) 20 yaşım öyle sorunsuz öyle mutlu geçen bir yaştı ki.. Değil sorun yaratmak, sorunları yok saymada üzerime yoktu. Ne zaman 30'lu yaşlara girdim dediklerinin hepsi oldu. Sanıyorum ergenliği geç yaşayanlardanım :))

      Sil