8 Ağustos 2016 Pazartesi

#BloggerLife2 MİM


İyi haftalar arkadaşlar!

Sevgili Duygu Karakaş’ın beni mimlemesi üzerine ikinci mimime hemen cevap vermek istiyorum. 
Hadi buyurun bakalım neler sormuşlar, ne cevaplar vermişim J

1-Blogger denilince aklınıza gelen üç şey nedir?

Blogger denilince aklıma gökyüzü – bulut ve yağmur geliyor.. ‘Ne alaka?’ dediğinizi duyar gibiyim. Benim zihnimde şöyle bir alakası var, öncelikle bu üç kelime benim için ‘özgürlük ve rahatlamayı’ ifade ediyor. Blog alemini ucu bucağı olmayan bir gökyüzü gibi düşünün, bloggerları da  bazen birleşerek, bazen yan yana, bazen de ayrı yönlere savrulan bulutlar olarak hayal edin. Düşüncelerimiz, yaptıklarımız, paylaştıklarımız da yağmur olsun.. Nasıl ki her yağmur ardından bir ferahlama getirir, bizlerde paylaştıkça rahatlayan, özgürleşen insanlarız. Ve ne mutlu ki yorumlarımızla birbirimizi destekliyor, şu koca dünyada yalnız olmadığımızı birbirimize hissettirebiliyoruz.


2- Her temadan (kişisel,gezi,kozmetik,kitap vs)yazılarını en çok beğendiğiniz okumaktan bıkmadığınız bloglardan örnek verin desem?


Takip ettiğim pek çok blog var. Herkesin üslubu, anlatımı, bende uyandırdığı duygu bambaşka. Dolayısıyla bir seçim yapmam mümkün değil, zaten sevdiklerimi ve beğendiklerimi takip ediyorum.


3- Yeni blog yazmaya başlayan arkadaşlara verebileceğin öneriler nelerdir?

Yeni blog yazanlara, kendilerini kasmadan, ‘o ne der, bu nasıl yorum yapar, acaba beni yargılarlar mı bu düşüncemden dolayı?’ diye düşünmeden sadece yazmalarını öneririm. Buna ilaveten beklenti içerisine girmemeleri, acele etmemeleri ve sabırlı olmaları çok önemli. Neticede burası özgür bir platform. Ben onu takip ettim, o benim sayfama uğramadı. Bende hemen takipten çıkayım düşüncesiyle hareket etmesinler. Herkesin farklı ilgi alanları olabileceği düşüncesini akıllarında tutmalarında fayda var. Elbette ki herkes yazdıklarının okunmasını, beğenilmesini, yorumlarla süslenmesi ister ama buna şartlanarak ta yazmamak gerekir. Yazmak, bireysel olarak yapılabilen dünyanın en güzel eylemi. Seven herkes yazmalı, sadece yazmak için bile yazılmalı..


4-Hangi ülkede yaşamak isterdin? yada En çok gitmek istediğin mekanları yazabilir misin?


Hımm bu gerçekten zor bir soru benim için. Kendimi hiçbir zaman bir yere ait hissetmediğim gibi, olmak istediğim bir ülke seçip kendimi sınırlamadım da.. Ülke kavramına da karşıyım ayrıca J (İçimdeki çarşı yine ayaklanacak bu soruyla J) Sınırları sevmiyorum, ülke sınırları da bunun başında geliyor. Eğer sınırlar gerekli olsaydı, Yaradan sınırları çizerek, duvarları örerek dünyayı yaratırdı. Hayalim, sınırsız, isimsiz bir dünya. Dünyadan bulunduğum noktaya dönecek olursam, bir dağ köyünde (ama sevgilim de olacak, o olmadan olmaz J) yaşamak isterdim.


Umarım keyifle okumuşsunuzdur. Mim’e dahil olmak isteyen herkes davetlidir.

Hepinize güzel bir hafta diliyor ve kocaman sevgilerimi gönderiyorum..


22 yorum:

  1. Evet sevgili Yağmur, keyifle okudum cevaplarını. Zaten başkası mimlemeseydi ben mimleyecektim seni :) İyiki katıldın ve cevapladın. Ortak düşüncelerde olmak güzel. Güzel bir hafta olsun hepimiz için.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Her halükarda mimlenecektim desene :) Ne hoş akla geliyor olmak.. Hatta çok sevgili Acemi Demirci'nin miminde de adımı gördüm çok sevindim o da düşünmüş sağ olsun. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Sevgiler,

      Sil
  2. Güzel bir mim olmuş, keyifle okudum. :)

    YanıtlaSil
  3. Gökyüzü-bulut ve yağmur...özgürlük ve rahatlama...
    Her yağmur yağdığında seni hatırlayacağım sevgili Yağmur.
    Benim için de kuşlar ve uçurtmalar özgürlük simgesidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne güzel yağmurla hatırlanmak.. Sizin özgürlük simgelerinizde çok güzel. Hepsi aynı gökyüzünde buluşuyor, sevgiler.

      Sil
  4. Başladığımla bittiği bir oldu MİM okuma. Su gibi aktı. Cevapların çok güzeldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh işte daha iyisini okumuşluğum var :)) teşekkür ederim :))

      Sil
  5. Çok tatlı cevaplar olmuş.Ben de MİM isteği ile doldum aniden :)

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı ugurlu olsun mim durumların Güzel bir paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. Oooy ! "Sınırsızlığını sevdiğim" diyeceğim sana. Bir farkla; o dağ köyünün köylüsü bile olmayacak kadar sınırsız derdim ben olsam...
    Sevgilerimle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) o dağ köyünde başbaşa olmayı hedefledim de adam okurken ürkmesin diye yazmadım.:) Bi dolu sevgide benden :)

      Sil
  8. Severek okudum, samimi cevaplar ile güzelleşen bir yazı olmuş. Kalemine sağlık:) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sema beğenmiş olman çok mutlu etti :) Sevgiler,

      Sil
  9. Gökyüzü, bulut ve yağmur ne alaka dedim :) Ama nasıl da bağlamışsın hepsini birbirine. Bu yeteneğin okutuyor yazılarını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Cem. Aklımdan geçenler işte biraz değişik çalışıyor kafam :)

      Sil
  10. O üçlemeye bayıldım bende, ne güzel ifade etmişsin öyle 😊. Bir de sınırsız, duvarsız bir dünya fikri çok güzel. Bence birlik olup bütün duvarları yıkalım. Çok güzel bir mim olmuş yine kalemine sağlık diyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zehra. Keşke önce kişilerin kendi içlerine ördüğü sonra da dünyaya yaydığı duvarları kaldıracak bir gücümüz olsa. Ama yapılabilir tabi, imkansız değil. Neticede bizler burada tüm sınırları kaldırarak yazmıyor muyuz? Bizler yapabiliriz.. Kocaman sevgiler,

      Sil