1 Haziran 2016 Çarşamba

Yoruma ihtiyaç gerektiren bir konu!

Geçen gün kuzenim ve kızı bize geldi. Kızımız pek bir dertli.. Efendim annesi çok sıkıyormuş, çok soru soruyormuş, ona inanmıyormuş falan filan.

Güvenini sarsacak bir şey mi oldu dedim..
Kem küm..
Eee söyle bakim dedim.

İşte dışarıya çıkmışta, Ayşe’yleyim demişte aslında Fatma’ylaymış, annesi tasvip etmediği için yalan söylemek zorunda kalmış. Tesadüf bu ya annesi geçerken bunları görmüş tabi güven yerle bir.

Sence haksız mı dedim..
-  Ya aslında tamamen haksız değil ama bir şey yapmıyorduk.

- Peki bu kızla neden görüşmeni istemiyor?
- İşte kötü ortamlara giriyor..
- Sen??
- Bende gidiyorum zaman zaman ama ben bir şey yapmıyorum. Zaten çok sık görüşmüyoruz..

Hobaaaaa… en sevdiğim mevzular.

O halde sana bir soru dedim.. (Lütfen ona sorduğum soruyu sizlerde bir düşünün / Ona sorduğumdan geniş kapsamlı ele alın ama)

- Sigara içiyorsun ve bırakmak istiyorsun. Ama paketi yeni açmışsın ne yaparsın?
- Dursun, paketin ne zararı var.
- Madem bırakacaksın neden atmıyorsun o halde?
- ……….

Şimdi mantıklı olan hareket, o paketi büküp atmaktır.
O paketi yakınınızda bulundurmanız yada ‘ya bi köşede duruyor ben ilişmiyorum nasılsa’ demeniz saçma olmaz mı?
Madem bırakacaksın paketi kırıp atmaya neden kıyamaz insan??
Neden?
Çünkü iradeliyim ben, içmeyeceğim artık, durmasında da bir sakınca yok der.
Oysa yine iradeli olduğunu düşünerek başlamıştır bu merete..
Başlarken klasik laf şudur ‘ya ben iradeliyim, deniycem bir daha içmeyeceğim’
Aynı kandırmacayla başlar bu alışkanlığa..
Peki sonra ne olur?

1-      Paketi atmadığı için yeniden başlamaya zemin hazırlar.
2-      Paket zaman zaman gözüne ilişir.
3-      Paket elinin altında olmuş olur.
4-      Paket daha çok gözüne ilişir.
5-      Bir kereden bir şey olmaz bir tane keyif sigarası içeyim der.
6-      Sigaraya başlar.

Ne alakası var dercesine yüzüme bakıyordu..

Açık kapı bırakmak ne demek? Dedim.
-          Ya işte böyle geri dönme ihtimali olan şeyler için arayı bozmamak.
Aferin dedim.

Peki insan neden açık kapı bırakır? Çünkü kapıyı kapayarak dönme ihtimalini ortadan kaldırmak işine gelmez.

Şimdi sen o arkadaşınla ilişkini kestiğini söylüyorsun ama yakalandın ve yalanın ortaya çıktı.
Zaten bir şey yapmıyorum diyorsun ama ortamına girmekten geri durmuyorsun.
Peki amacın ne?
Madem ilişkini kesmeye karar verdin. Neden açık kapı bırakıyorsun?
Kem küm…

Benimde hassas olduğum bir konu olduğu için epey celallendim tabi.

Hayır ben anlamıyorum arkadaşlar insan bir şeye karar vermişse neden ilişiğini tamamen kesmez? Amaç nedir?

Tamamen kesilmeyen her diyalogun başlama ihtimali vardır.
Bu kişiye zarar verir, bu karşısındaki insana zarar verir, bu söylediklerine ters düşer, bu insanı tedirgin eder, bu huzursuzluk yaratır..

Konuşma nereye vardı derseniz..

- Ben zaten görüşmemeye kadar verdim.
- Eeee?
- Böyle çok arada görüşüyoruz sadece..

Kızım yaptığın hatayı bir oda gibi düşün. O odaya geçmen bir hataydı. Çıktım diyorsun ama kapıyı aralık bırakıyorsun. Kapıyı çeksene arkandan..
Bak cereyan yapıyo, ayazda kalıyoruz.. Haa ne gerek var?
Onca konuşmanın üzerine ‘Tamam’ dedi. O tamamın ne anlama geldiğini anlamadım elbette. Ama büyük ihtimal bildiğini okuyacak ve sorunları katlanarak artacak..

Şimdi hepinize sormak istiyorum, sizce bir insan bir şeye net bir karar verdiğini söylüyor ancak açık kapı da bırakıyorsa bu kişinin aklından ne geçiyordur? Amacı nedir?

Değerli yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.




63 yorum:

  1. açıkcası net bir karar verilmemiş zorunlu alınmış bir karar kendisi isteyerek aldığı bir karar olsaydı bu konuşma olmazdı bu sadece onunla ilgili birşey değil hepimiz yapıyoruz aynı şeyleri farklı konularda ayrıyeten sigara öyle çöpe atılmaz içmeyi bıraktıysan ver başkasına o içsin ben sigara içmem alınmışsa neden çöpe atılsın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen net karar verilmemiş bence de.. O paket başkasına verilince ki genelde içene verilir o da 'abi ben bunu senin için muhafaza edeyim, içmem bunu' der. Yani o paket döner yine seni bulur.. (Sigara içiyorum/denenmiştir.)

      Sil
    2. hiç sanmıyorum benim içen arkadaşlarıma verdiğin saniye de biter üstüne sen şu cebindeki parayla da sigara al bize verki sigara alacak paran kalmasın derler:D acayip tiryakiler içmediğim halde sigaranın her türlüsünü anlar haldeyim :)

      Sil
    3. Bak o da güzelmiş. Elinden tüm imkanları alacaksın, çok mantıklı. Ben bunu türlü olaya kurgularım. Teşekkür ederim, parlak bir fikir.

      Sil
  2. Kesinlikle bir gün o açık kapıyı kullancaktır. Gerçekten vazgeçmek hayatından çıkarmaktır. Verdiğiniz sigara örneği çok güzeldi. Ve gayet net anlatıyor durumu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay şu yoruma ne sevindim anlatamam. Şunu anlatmak için göbeğim çatlıyor insanlara anlatamıyorum kendimi. Sanırım işlerine gelmiyor. Beni de anlayan birilerinin var olduğunu bilmek ne iyi. Teşekkür ederim, sevgiler,

      Sil
  3. bazı insanlar bırakıp gidemez, gitmeyi düşünür hep, şu olsun g
    sonra der sonra öyle böyle devam eder, karşı taraf çekip gitmeden bi bok yapabileceği yoktur, yapsa da zaten uzun süremez(bknz. ben) ha o bir çözüm oluyor mu hayır, bu kez de başlıyosun geçmişi deşmeye, beraber geçirilen zamanları düşünmeye, açık kapı var mı dyye her yeri taramaya.sonuç :ruh hastası insanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bu kadar anlaşıldığım olmamıştı. Yalnız değilsin Meltem, sandığımızdan kalabalığız gibi görünüyor.

      Sil
    2. dayayalım mı antidepresanları:)

      Sil
    3. Fayda etmiyor boşver. Su içelim su..

      Sil
  4. Bana göre insan kendi kendini kontrol edebilmelidir. İsterse 10 sigara taşısın içmeyeceğim dediyse içmemelidir. Paketi büküp atmaya gerek yok. İnsanın iradesini kontrolü söz konusudur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum ama bu iradeyi taşıyorsa fırlatıp atabilir de. Zaten aynı iradesine güvenip başlamıştır bir çoğu. Hoşgeldin buarada:)

      Sil
  5. Kararlı olmalı insan, önce kendine inanmalı. Aksi olursa medcezir gibi gelgitler içinde kaybolur.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle.. Git - gel..bir bakmışsın yok olmuşsun.

      Sil
  6. İnsan neden vazgeçmek istiyorsa bir anda bırakmalı. Ve arkasına bir daha bakmamali.

    YanıtlaSil
  7. Aslında her insan sakındığı veya sevdiği yönlere eyilimlere açık kapı bırakmalıdır. İstediği zaman kapıyı açıp istediği zaman kapatmalıdır. Bütün mekanizma kendi elinde olduğunda aileden atadan çevreden aldığı ona öğretilen davranışları kendi kafasında tartıp uyguladığında daha sağlıklı şeyler olacağını düşünüyorum. Şayet onun yerine belli bir dayatmayla yapılan kısıtlama veya önleme amacı ters teper çoğu zaman. Ve ebeveyn yetişen bir çocuğun her zaman kapısını kapatmaya gücü yetmez. Elbet bir gün kendi kapısını açıp kapayacağı bir olgunluğa, veya korkarımki patlamaya sebep olabilir. O yüzden olumlu veya olumsuz bir yöne kapılar her zaman açıktır, ancak bizler görmeyiz. Bu tamamen bir metafordur, ve işe yarar. Eğer bu konuda bahsi geçen anne kızının konu hakkında uygulayacağı davranışı alabilseydi, kızı da açıklıkla söyleyebilseydi daha sağlam adım olurdu diye düşünüyorum. Büyüyen nesile hiçbir zaman şu kapı kapalı veya açıklığını bastırma pek işe yarayacağını düşünmüyorum. Ancak kendi kararıyla kapattığı kapıların ardında mutlu olabilir. Burada bahsi geçen arkadaşta yalan söylemiş, bir insan kendi istediğini yaptığında neden yalan söylesin. Ama istemediği şeyde olaya kurtarıcı olarak yalan girer. Ve burada bir güvensizlik başlar. Başlamaması gerekir. Kapılar açık olmalı ve gözlemlemeli, unutulmamalı ki hiçbir realite kendi gözün gördüğünden daha gerçekçi değildir. Benim nacizane düşüncem bu yönde, çok sağlam bir paylaşım olmuş sağolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlam yorumdu Aren, teşekkür ederim. Büyümekte olan bir nesil için güzel düşünceler ve tespitler. Bir de yetişkin neslin yaptığı hatalar sonrasında aldıkları kararlar ve bıraktıkları açık kapılar var. Biraz da onlara yönelikti bu serzenişim. ‘Hiçbir realite kendi gözünün gördüğünden gerçekçi değildir.’ demişsin tamamen katılıyorum. Ama bu aralık kapıların yarattığı cereyan karşı tarafta güvensizlik olarak tezahür ediyor ki işte bunun telafisi de pek mümkün olmuyor. Yorumun çok kıymetli, sevgiler,

      Sil
  8. :))))) Her yönüyle bir şeyi bilmeden yorumda bulunmak, hiç yapmayacağım bir şey... Afaki olur… Hatta öznel kaçar, nesnellikten uzaklaşır. Hani objektif, subjektif dedikleri.

    Ama kesinkes söyleyeceğim şey şu; Sigara sağlığa zararlıdır. Kimseler içmesin ))) Kokusu mu? Iıyyyykkkk 

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken aklımdan geçti :)) Dedim nasıl bir açılım gelecek konuya çok tatlı oldu bu:) / Evet sigara sağlığa zararlıdır:)

      Sil
  9. Merhaba, deepin blogunda sizi gördüm hemen geldim takibe aldım bende beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Çağla, gelirim elbette. Bu konuya ne diyorsun peki, seninde fikrini almak isterdim. Sevgiler,

      Sil
  10. Ah gençler her gün onlarla beraberim özgürlüklerine çok düşkünler ve acıyı tatmadıkça hayatlarına çeki düzen vermiyorlar umudumuz en hafif şekilde yara alarak doğru yolu bulmaları blogunu yeni keşfettim ve oldukça beğendim bende beklerim seni belki hoşlanırsın nacizane yazılarımdan:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin, beğenmene çok sevindim. Memnuniyetle takibe aldım. Gençlere gelince umarım yara bereleri az olur.. Biz yetişkinlere de Allah akıl fikir versin diyeyim :))

      Sil
  11. Birde şöyle düşünelim ya kapının ardındaki kişi kapıyı kapatırken engel koyduysa.Bu arkadaşlığı bitirmek kendince iyi değil ama annesininde onun gibi düşünmek istemediği aşikar.Büyük ihtimal annesi haklı ancak o bunu göremeyecek kadar küçük. Bu yüzden ona tecrübelerden bahsetmelisin bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bingo! Bir de bu var tabi.. tam kapıyı kapatacakken araya giren engel.. Elbette mümkün. Ama sevmediğim halde çok söylediğim bir laf vardır. 'Geldin mi şimdi dediğime..' işte sonuç bu. Bahsediyorum bahsetmesine de o kulaklar arasında hiç engel yok sanki pipetin bir ucundan üfleyip diğer ucundan çıkan su gibi..

      Sil
    2. Zannediyorum henüz erkenlikte o yaşlarda hepsi öyle :)

      Sil
  12. Bu kızımızın başka çevresi başka arkadaşları var mı acaba..kararsızlık yaşadığı insanda buldum bir özellik var orası kesin kimbilir belki de anne baba baskısına sırf aykırı davranmak veya tepki göstermek için hatta onlardan tamamen farklı bir ortamda bu insanla nefes almaya ihtiyacı vardır. .yani temelinde yeni bir nefes gerekiyor belki de..bu insan yanlış biri olabilir ama yeni biri yeni bişey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir nokta.. Çevresinde kimse olmasa bende anlardım. Başka insanlar olmasına karşın görüşmesi, üstelik sorulduğunda da 'ya zaten görüşmüyorum yada bende görüşmek istemiyorum' gibi saçma sapan şeyler söylemesi anlaşılır gibi değil. Net olacak insan bi öyle bi böyle olunca, o kaş göz oynayınca sinir yapıyo insanda. Teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  13. Ay tam benlik bi konu...Anneler daima haklıdır ve vardır bir bildiği...:):):)arkadaşınıza iletin ponçiklik yapmasın..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa prensesss :) sen öyle diyorsan öyledir. Ponçiklik kötülüklerin anasıdır zaten:)

      Sil
  14. Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama anlaşıldığı üzere çocuk.. sana bunu anlatmasının sebebi de ona destek olacağın düşüncesiydi bence.. yani yaptığının doğru olduğunu düşünüyor bu yüzden davranışını değiştirmiyor..
    Konuşmanın onu ikna ettiğini de sanmıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He he demenin başka bir versiyonuyla denmiş bir 'tamam' dan bende bişey çıkacağını sanmıyorum:)

      Sil
  15. İyi akşamlar yayınıma yorum yapmışınız bende hiç zaman kaybetmen gelip takibe aldım sizi bende beklerim *-*
    Uslubunuz çok güzel bana kalırsa siz yanlışı mutlaka öğretmeniz gerekiyor verdiğiniz örnek çok güzel ama hepimiz aynıyız tamam diyoruz ve yanlışı yaşadığımızda bir daha tekrarlamıyoruz.Böyleyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin beğenmene çok sevindim. Yorum için teşekkür ederim. Sevgiler,

      Sil
  16. Çok farklı açılardan konuya bakılabilir; O gencin kaç yaşında olduğu önce önemli bence. Ergenlik çağında anne-babadan çok arkadaşlarının etkisi altında oluyor gençler. Arkadaş ilişkisi engellenirse gizli gizli görüşebiliyor.Önce kişinin kendinin ikna olması lazım. Arkadaş gibi, sakin bir dille konuşulabilir.
    Kapı yarı aralık olsa bile iradesiyle kararlar alınabilir. Kapı tamamen kapalı olsa bile hatta kilit vurulsa açmak isteyen açacaktır.
    Baskı, zorlama, yasaklama daha ters tepkilere yöneltecektir.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin tarafınızdan yapılan bu yorum çok kıymetli. Dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim, sevgiler,

      Sil
  17. Ne kadar güzel örneklerle değinmişsin konuya, cuk oturmuş. Kesinlikle katılıyorum, bir şeye karar veriyorsan, tam anlamıyla, kendinden emin olarak vericeksin ki, sonrasında yine aynı şeyleri yaşama. Ya siyah olacaksın ya beyaz gibi bir durum sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Budur!!! NETlik çok önemli bi öyle bi böyle, yok kaş göz oynayacak bozuyo insanı. Kararını ver uygula. Ha yok ben bildiğimi okuyucam diyorsan da yalana sığınma açık ol. Ay nasıl hırslandım:) yorumun için teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  18. son yazıma birbakabilirmisiin :) bloglardan seçmeler 4 yazımaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep yaaa çok tatlısın çok teşekkür ederim. Nasıl mutlu oldum anlatamam zaten anlatamadımda:) bilemedim valla ne diyeceğimi tekrar teşekkür ederim.

      Sil
  19. Ne iyi ettin de geldin, hoşgeldin. Elbette gelirim.

    YanıtlaSil
  20. Kesinlikle bir kez karar verip bir daha da ardına dönüp bakmamalı ;)

    YanıtlaSil
  21. Anladığım kadarıyla ufak arkadaşımız, ilişkiyi bitirme kararını kendisi almamış; biraz ailesinin etkisiyle karar almak durumunda kalmış. Kendisi kapatsaydı o kapı açılmazdı ama o yaşlarda kapı kapamak zaten kolay olmuyor. Biz bile bu yaşta zorlanıyoruz. Bu nedenle, davranışını direk olarak suçlamak, kesin kanılarla yaklaşmak yanlış olabilir. Gördüğümüz gibi olmuş da, yalan söylemek durumunda kalmış. Bir çocuk yalan söylediğinde, yalan suçunun ufak bir payı ailede oluyor.
    Nitekim çocuk yetiştirmek zor, hele ki bu zamanda çok çok zor. Kızmakla, esip gürlemekle hiç olmuyor. Defalarca kez yanlışı söylemek yerine; bıkmadan usanmadan doğruyu göstermek, rol model olarak uygun örnekler olmak ve her zaman yanında olduğunu hissettirmek gerekiyor.
    Tabi bunlar dile kolay.
    Allah tüm çocukları belalardan korusun, ailelere de kolaylık versin. sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ufak değil aslında 22 yaşında olur kendileri.. Ama diyalog 5 yaşında :) Dediklerin çok doğru bıkmadan göstereceksin anlatacaksın, Allah sonsuz bir sabır veriyor sanırım annelere. Ben anne olmadığım için bilemiyorum tabi. Bilmediğim için de bu yaşta bu garip hallerine anlam veremiyorum. Amin Allah hepimizi korusun. Sevgiler,

      Sil
    2. yaaaa :))) ben küçük sanmıştım gerçekten de. Hani taş çatlasa ergenlik çağında falan olduğunu düşünüyordum :) Gerçi bu devirde 22 yaş da çocuk sayılır, korunmaya muhtaçlık anlamında ;)

      Sil
    3. :)) gerizekalı olmanın yaşı yok napalım:)

      Sil
    4. :)))) Gülmeden olmadı :))

      Sil
    5. Yazarken çok inanarak yazmıştım şimdi yorumu görünce beni de bi gülme aldı:))))))

      Sil
  22. Sen ne dersen de o yine düşündüğünden vazgeçmeyecek emin ol artık sanada söylemeyecek:) ileride çok ileride anne olduğunda anlayacak , o kendini koruyabildiğini düşünüyor, kocaman nede olsa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Tabi canım bir yetişkin o. Hoş yetişkinlerin de çok akıllı olduğunu söyleyemem. Allah'a emanet diyelim napalım:)

      Sil
  23. Şu an içimde bulunduğum durum resmen... Ayrılık kararı verip karşımdakinden kopamıyorum resmen. Hala daha konuşuyoruz, ediyoruz. Hoşuma gidiyor konuşmak onunla, o da seviyor, istemiyor gibi geliyor gitmemi. Şimdi diyeceksin neden ayrıldın? Çünkü bunu yapmasaydım daha kötü bir halde olacaktık. Bazen bir karar vermek istemeyiz ama yaşadıklarımız bizi o karara iter. Belki benim o kişiyi hayatımdan tamamen çıkartmam gerekiyor, belki de gitme fikrim yanlıştı. Bunu bana zaman gösterecek. Ama bildiğim bir şey var ki başkaları git dese de içimde hala bir şeyler var ve bunu istemiyorum. Ay çok uzattım, neyse, böyle bir şey işte. :D
    Çok fazla üstüne gitmeyin, bu sefer inat yapar. Kendimden biliyorum. :D Bazen bazı şeyleri yaşayarak öğrenmek, görmek daha iyi.
    Sevgilerimle... :)

    YanıtlaSil
  24. Bilirim o durumları.. Sana herşey serbest çok üzüldün ne istersen onu yapabilirsin yeterki mutlu ol:)) kızımıza gelince gözünü çıkarsan anlamayacak bir boyutta. Tıbba başvursak Allah'tan ümit kesilmez diyecek öyle bir vaka:) kocaman sevgiler benden sana:)

    YanıtlaSil
  25. konuya yaklaşımını çok beğendim =) aslında karşı tarafa mantıklı olması için her uyarıyı yapmışsın. ama bu saatten sonrası ona kalmış elbet. ya hatalarını tekrar edip burnunu sürtecek ya da yol yakınken kendine çeki düzen verecek. eğer kapıyı açık bırakıyorsa, görüşmeyeceğim dediği halde, aslında ilişkiyi kesmeye hazır değil demektir... daha burnu yeterince sürtülmemiş demektir... hepimiz büyürken bu gibi durumlarla karşı karşıya kaldık. bazen büyükleirmizin dedikleri bir kulağımızdan girdi diğerinden çıktı bazen de dinledik.. yaşadığımız iyi kötü her şey bize ders oldu. belki onun da daha ciddi derslere ihtiyacı vardır bu tarz yollara sapmamak için.. umarım seni anlamıştır =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla o burnu umarım fazla sürtmez çünkü daha yeni yaptırdı:))) (şaka değil valla estetik ameliyat oldu:)))

      Sil
  26. İçten gelmeyen hiçbir şey sonuca ulaşamıyor maalesef ... Zorlama ve iteleme çare değil ...
    Canım kalemine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol didom sokma akıl gitmiyor doğru diyorsun.

      Sil
  27. kesinlikle tekrar dönmek içindir. bence annesi çok haklı. bu kızı sağlam dövmek lasım :s :p :D

    ergenlik dönemleri. bence annesiyle konuşmalısın. ona güvendiğini söylesin. bir de ne derse tamam desin. sana inanıyroum falan desin. ancak öyle düzelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Nerede benim kızılcık sopam?? Hiç denemedik denemek lazım.

      Sil
  28. Yazınızı okurken "işte bu" dedim coşkuyla..
    Ben böyleyim işte.. ve böyle olmasını savuunan biriyim.. Bu yüzden bazı arkadaşlarım bana yakınmayı dert anlatmayı bıraktı :) çünkü bazen dayanamayıp sertleşiyorum cesaretsizlikler karşısından ve tutarsızlık karşısında....ama bu da benim sınavım...kabullenmek..yani insanları olduğu gibi kabullenmeyi öğrenmek..ben benim o da o..
    ay neyse uzattım..
    çok güzel yamzışsınız yorum yazmasam çatlardım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin bir sınavı var. Bende kabullenemeyen biriyim. Ve hayat hep mecburen kabullenmem gereken olaylarla beni karşılaştırmaya devam ediyor. Umarım bir gün değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmeyi öğrenebilirim(iz). Yorum için çok teşekkür ederim, yine beklerim. Sevgiler,

      Sil