7 Aralık 2016 Çarşamba

Her azınlık bir gün güçlenir, böyledir bu işler!

Anneeeee çocuklar benimle dalga geçtiiiii…
Geçsinler nooolmuşş?
……….

Anne ya okulda arkadaşım salak dedi.
Desin canım onun demesiyle salak mı oldun?
………

Anne…
Efendim..
Yok bişey…

Küçüklüğümden beri kulaklarımı çevreye tıkayabilen biri olmadım. Bunu söylediğimde ise ‘amaaan boşver, desinler, duymazdan gel, onun demesiyle mi?’ gibi tepkilerle karşılaştım. Bugün bakıyorum da zamanında görmezden geldiğimiz, yok saydığımız ne varsa bugün tamda içerisinde yaşıyoruz. Hatta hatta onlar tarafından yönetiliyoruz. Belki de sıkıntı görmezden gelmekte. Çünkü bir şeyi yok saymak, onu görmezden gelmek kişiye verilebilecek en büyük cezadır. Ve her görmezden gelinen, varlığını kanıtlamak adına bir çabaya girer, çoğu zaman güçlenir ve en sonunda da başınıza bela olur. (Bknz. Ülkenin durumu/Bknz. Terör.)

Bu nedenle ben diyorum ki görmezden gelip, güçlendirmek yerine, rahatsız olduğumuz bir konu var ise bu konudaki fikrimizi beyan edelim. Belki dünyayı değiştiremeyiz ama en azından denemiş oluruz. Üstelik denemesi de bedava.

İşte dünkü yazımı da bu nedenle yazdım. Vur kaç modelinin yayılmış olmasından son derece rahatsızım. Diyeceğini ortaya kusup, karşısındakinin cevabına tahammül edemeden kaçan insan çok fazla. Hal böyle olunca ufacık bir ihtimalin peşine, bir umut düştüm. Yoksa çok umurumda olduğundan yada kahrolduğumdan değil.

Neticede sorularıma bir cevap gelmesi ihtimali düşük fakat yinede ihtimal dahilindeydi. Ve ortada bir ihtimal varsa, olması da mümkündü. En kötü ihtimal yazımı okuyacağı düşüncesiydi ki buna da değerdi.

Yoksa ben bu yazıyı yazanın beni takip ettiğini, muhtemelen kurulan guruplardan birinde bulunduğunu, üstelik kadın olduğunu -ki bundan %100 eminim- (Törpü vazifesiyle sivriltilmiş kelimeler, kağıda bırakılmış ruj izi değil elbetteJ) zaten tahmin ediyorum.
Ama istedim ki kendini bir yerlerde doldurmak yerine gelsin ‘EVET BEN DEDİM’ diyebilsin. Ne olurdu ki deseydi? Hiçbir şey.. Neyse..

Ne demiş Samuel Beckett ‘Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil'..

Ben denedim, sizde deneyin derim. Çünkü bu gün görmezden geldiğiniz, yarın hayatınızın zorunlu bir parçası haline gelebilir.

Hepinize sevgilerimi iletiyorum, hoşça kalın.


13 yorum:

  1. yağmur ben -azınlık- lafını da sevmiyorum. batıyor bana. bu arada hiç -azınlıktan- bi arkadaşım olmamıştı. :D :D hem çoooooookkkkkkkkkkk seviyoruuuuuuzzzzz biz seni tıpkı bahçedeki tüm çiçekleri sevdiğimiz gibi :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azınlık kötü bir laf değil aslında. Farklı 2 veride az olana söylenen söz diye bakıyorum ben. Ha sana batıyorsa kusuruma bakma:) Buarada kendimi uzaylı gibi hissettim alemsin :) Teşekkür ederim, bende sizleri seviyorum. :)

      Sil
    2. bana kötü geliyor o kelime napıyım :) benim hiç uzaylı arkadaşımda olmadı :) saygılar. bi ara sana geliyim tamam mı? hoşçakal

      Sil
    3. Başımla beraber. Hoşça kal.

      Sil
  2. hep azınlık ksımda oldum ben ya :D seçimde oy verdiğim de daha kazanablmş değil ne hükümet ne beledye ne muhtar; ama hep diyorum gelcek biizm zamanmız gelceek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Muhtarda olsa olur diyorsun. Gelir canım gelir o günlerde gelir de görünen o ki burada herkes azınlık zaten:))

      Sil
  3. Evet ben dedim cesaretini nereden bulacak ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ay çok komik bir şey oldu Zehra. Yorumunu öyle bir okudum ki.. 'Evet ben dedim' diyorsun sandım :)) Nassıl yani diye bir şok oldum. Öyle şok oldum ki devamını okumadım :)) Kendi kendime ne yazayım şimdi Zehra'ya, hay Allah bir bildiği vardı herhalde bana öyle dedi falan diye düşünürken, dur bir daha bakayım dedim :) Meğer sen bambaşka birşey yazmışsın:)) Şaka gibiyim ya:)

      Sil
    2. Ahahaha 😁😁 çok güldüm Yağmur. Ama suç sende değil ben de araya virgül koymayı unutmuşum sorun orada hahaha 😁😁

      Sil
  4. Çocukların söylediklerini duymazdan gelmemek gerek. Bizim için önemsiz olan şeyler onlar için çok önemli olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru Turgay Bey. Her şeyin altında çocukluğumuz yatıyor.

      Sil
  5. Selamm.. ilk kez geldim blogunuza. çok güzel yazılarınız varmış emeğinize sağlık. bende sizi beklerim. sevgiler :) takipteyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoş geldiniz :) Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler,

      Sil