6 Aralık 2016 Salı

Ben buyum, peki sen kimsin?

Merhaba arkadaşlar,

Şimdi ben bugün biraz kendimden bahsedeyim istiyorum sizlere.. 

Ben baya baya normal, sıradan bir insanım. Sabah kalkarım, işe gelirim, yemek yerim, kızarım, söylenirim, gülerim, ağlarım, eleştiririm, eve dönerim, uyurum, uyanırım falan. Buna ilaveten çok düşünür, bir o kadar yazarım. Yazarken, aman edebi olsun, herkes okusun, Ayşe’ye gönderme olsun, Fatma üzerine alınsın, Ahmet aman ne de güzel yazmış desin diye yazmam. Düşündüğümü yazarım. Yazıya aktardıklarım tam da aklımdan geçtiği sıralamayla satırlardaki yerini bulur. Bir kaygım yok yani yazarken. 

Yada birinin çıkıp ‘Al bu kartı ve Pazartesi görüşmeye gel, seni gazetemde görmek istiyorum’ diyeceği hayaliyle yaşamıyorum. Ha diyeceksiniz ki, sana böyle yapıyorsun diyen mi oldu?? Evet oldu, bu kadarla da kalmadılar. Nasıl net oldu di mi cevabım?? Şimdi madem bana birkaç soru, birden fazla kez soruldu bende toplu bir cevap niteliğinde olması için bu yazıyı yazma gereği hissettim. Evet devam edeyim. Yazı yazarken taslak hazırlamam. Ama yazdığım yazıyı yayınlamadan önce okurum. Bunu yazıya sansür uygulamak için değil, yazım hatası yapmışsam düzelteyim diye yaparım. Zaten sansür uygulama niyetinde olsam başta yorumlar kısmını direk yayınlanabilir olmaktan çıkarırım ve onaylı bir hale getiririm. 

Bunun dışında TC vatandaşıyım. Zamanında göç etmiş ailemle ilgili yazılarımı okuyup, ‘zaten gavurmuşsun’ diyebilecek bir çoğunluğun içerisinde olmadığım için de ayrıca GURUR DUYUYORUM. Bunu diyebilen kişilerin, kökenimi öğrenmek adına girmiş oldukları çabaya anlam veremesem de, tüm yazılarımı okuyup bu kanıya varmalarının bile onlara bir fayda sağlayabileceğini düşünüp, seviniyorum. Ama diyorum ya bu çabaya girmeyi gerektirecek, böylesi bir merak uyandıracak ne var onu da ben merak ediyorum.

Kaldı ki sen bana gavur desen ne olur?
Hadi de, senin demenle gavur olayım.
Ben senden olmayayım da ne olursam olayım. 

Ayrıca Fizan’da yaşamıyorum. İstanbul’da yaşıyorum. İstanbul’un trafiğinden şikayeti Erzincan’dan yada Antep’ten bildiremeyeceğime göre kalkıp ta, kansere çare bulmuş edasıyla ‘Biliyorum İstanbul’dasın’ demek için deha olmaya da ihtiyaç yok. 

Şimdi zeki insan, sana sorularım ve yoruma açık bir blogum var. Rica etsem sende benim sorularımı yanıtlar mısın?

1-Kimsin?
2-Nerede yaşıyorsun?
3-Uyruk nedir? Şaka şaka bana ne, nereliysen nerelisin..
3- (Önceki 3 şakaydı ya o yüzden tekrar 3) Eleştirilerim seni neden gerdi?
4-Beni bulunca ne yapmayı planlıyorsun? 
5-Bu hakkı kimden aldın?

Sorulara bildiklerinden başlayabilirsin. Eğer bu sorulara cevap gelmez ise bir sonraki yazımda bu soruları ben cevaplayacağım. Hadi buda açıktan bir tehdit olsun.

Benden şimdilik bu kadar hoşça kalın.. 


39 yorum:

  1. yağmur ne iş?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu sorunun yanıtını almak için yazdım. 'Adsız' olarak gelen 'zaten gavurmuşsun' / biliyorum İstanbul'dasın yok efendim herşeyden şikayetçiysem neden burada yaşıyormuşum? tarzında yorumlar aldım. Hal böyle olunca merak uyandı bende de. Bakalım cevap gelecek mi? Gelmezse ben tahmin yürüteceğim.

      Sil
    2. valla bende çok korktum. -Alman mısın?- diye sordum -bana mı kazıyor- diye.

      Sil
    3. Olur mu öyle şey. Gayet eğlenceli bir yorumdu.

      Sil
    4. valla çok iyi oldu. soğuk terler akıttım yaaa :(. neyse bayansa yaptığı kek kabarmasın, erkekse otobüste otomatik kapı çarpsın diyor ve gidiyorum :)

      Sil
  2. Hmm biri seni çok kızdırmış anlaşılan. Kim ne derse desin. Burası kişisel bir blogsa ve sahibi sen isen, istediğini de yazarsın. Okuyup okumamak onlara kalmış. Ki ben paylaşımlarını severek okuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kızmadım aslında. Biraz kızdım :) Elbette ki istediğimi, istediğim şekilde yazacağım, yazacaksın, yazacaklar.. Teşekkür ederim, bu gereksiz yazıma tatlı bir yorumla katıldığın için. Sevgiler,

      Sil
  3. Meltem Sert/Hatay emret komutanım :) amaaan s..tir et ya onları, gavurum he de.ben yılbaşı kutluyotm diye yaşadğm ilçede tuhaf karşılanyorum gavurmusun hristyanmısın diyolar, yok diyorum yahudiyim.hiçbi tarafıma takmıyorum onları boş kafalı embesiller ya amaan şişirmeyelm içimizi bu gerekszlerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yok ya çok mühim değil. Sadece neyin merak edilip bu kadar araştırıldığına takıldım.

      Sil
    2. Meltem konuya müthiş yaklaşmış. Bittim resmen :)

      Sil
    3. Aynen.. Meltem ve sallamaması :)

      Sil
  4. Aldırma. O tür şeyler için burada değiliz. İçtensin. Bildiğim o. Kim hangi inançtansa o konu onu ilgilendirir. Sana o soruyu hiç sormadım; sen söylemedikçe de merak etmeyeceğim.

    Ama şunu biliyorum, Yağmur yağarsa hep fırtına, boran ile yağar :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok duygulandım, çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Efendim, takmayın kafanıza.
    Çünkü böyle sinirinizi bozacak insanlar hep olacak, gülün, geçin. Ve yazın, iyi ki yazmışsınız harika bir yazı çıkmış.
    Bakın, işe yarıyorlar böyle insanlar. Nitekim son yazım bu şekilde ortaya çıktı :D
    Kaleminize sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının hakkını veren birinden böyle sözler duymak çok güzel. Sinirimi bozan öyle çok insan var ki poff diye bir toz bulutu ile yok olmalarını diliyorum. Gülüp geçmeyi beceremiyorum keşke yapabilsem. Bu güzel yorum için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Nasıl yorum yapayım bilemedim ne yakışıksız. ağır konuşup küfür etmek iltifat olur boşver görmezden gelmeyeçalış sanki öyle birileri olmamış gibi yorumları sil geç. Böyleleri için sinirlenmeye değmez. O zeki varlığı rabbim ıslah etsin. Ben ve birçok kişi yazılarını severek okuyoruz Hep dediğim gibi burası senin bu toprakların ağası sensin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkür ederim Sami. Sonunda ağa da oldum ya daha ne isterim :))

      Sil
  7. İnternette neler yaşanıyor, binbir çeşit insan binbir çeşit de fesatlık ama bloglar mahalle gibi düşünün. Ve bir sürü insan arkanda. Seviliyorsun, samimi yazıyorsun. Ben derim ki canını sıkma. Trafikte, işte, alışverişte her yerde var bu tür şeyler. Biz yolumuzda devam ediyoruz. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir mahallede yaşıyorum dedirtiyor burası bana. Canımı sıkmadım aslında vurup kaçmasına kızdım sadece. Güzel yorumun için teşekkür ederim. Sevgiler,

      Sil
  8. Saçma sapan insanlara tahammülüm yok! Blog dünyasına da mı bulaştılar? Anlamadım:( Gavursan kime ne, değilsen kime ne... İstediğini yazarsın kime ne! Canı isteyen okur, istemeyen okumaz! Hey allahım yaaa... Boşver, uğraşma bile... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahammül kimsede kalmadı zaten. Onun bana, benim ona, bir başkasının diğerine.. Yaşamak çok zor mesele oluyor bazen. Bugün ne yaptın sorusuna 'yaşadım' cevabını verir oldum. O derece zor iş. Sevgiler,

      Sil
  9. Adsız ne demek Yağmur? Ben kişiliksiz bir insanım. Canım sıkılıyor, kaşıntım geldi, şöyle bir kızdırayım seni dedim demek. Kural'ın bedduası çok güzeldi. Aynen onu yazmışım farzet. Aslında ben kızılderili olmayı öyle isterdim ki. Tatlım boş veriyoruz. Ama çok akıcı olmuş yazın. Aslında kızmak sana çok yakışıyor. Şaka şaka, sarılıp öpüyorum kızımı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet Ece abla bende hazır kıta beklediğimden beklentiye karşılık veriyorum işte. Kural'ın bedduası çok sevimli gerçekten de:) Şaka maka kızmayı bana çok yakıştıran var, haksız da sayılmazsın yani fena durmuyor üzerimde :) Bende seni öpüyorum. Sevgiler,

      Sil
  10. sen onu bunu bırakta beni ozlemedin mi ondan haber ver :) adsiz yorumlara takilip gerilip yazi yazacagina benim icin nerde senin yorumlarin niye beni okumuyorsun kayipmisin diye ozlem dolu sitem dolu paylasimlar yapsan nolur yani :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyyy kim gelmiiişşş, hoşgeldin:) Sana sitem yapar mıyım? Bende çok stabil değilim, bir varım, bir yokum. Benimkisi işten güçten. Sen nerelerdeydin?

      Sil
  11. Keşke adıyla yazsaydı adsızlığın arkasına sığınmasaydıda bizde biraz ciddiye alsaydık. Boşver yağmur gavur kelimesini kullanmasından belli ne olduğu insanı sadece insan olarak görmüyorsa zaten konuşmak gereksiz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir isim kullanabilirdi bence de. Ama daha gıcık olanı döşenip, döşenip kaybolması. Umarım okuyup, üzerine düşünmüştür.

      Sil
  12. Yagmurcugum neden cevap verip guzelim blogunda bir postunu adsiz uyduruk bir yorumcuya atfediyorsun.bosuna uzulmussun ya da sinirlenmissin degmez ki guzelim;) birak yazsin havada kalsin yazdiklari cevapsiz ne guzel olurdu yaziyor ama kimse onu gormiyor gibi ahaha :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmasam seni nerden görecektim? İyi ki yazmışım da bu vesileyle seni gördüm. Özlemişim yorumlarını. Her şerden bir hayır doğar derken bu kastedilmiş olabilir mi? :)

      Sil
  13. Biz İzmirliler için en büyük iltifat sözcüğü "gavur" dur. Bazılarının Müslümanlığındansa "gavur" olmak evladır.

    YanıtlaSil
  14. Mayısımmmmmm, gizemini korumaya devam et sen :) Belli ki merakla takipte kalıyor kimileri :)

    YanıtlaSil
  15. Bu adsız yorumlar sahiden can sıkıcı. Bana da şarkı linki bırakan ya da gizemli cümleler kuran var. Kuşkucu Thomas oldum. Kimdir diye eşeliyorum anıları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Tam benlikmiş. Hiç sevmem gizemli durumları.

      Sil
  16. Barış Manço şarkısında hemşerim memleket nere sorusuna bu dünya benim memleket diyor ya siz de öyle deyin:)

    YanıtlaSil
  17. Adı bile olmayan bir insan için niye üzüyorsun o tatlı canını Yağmurcumm. Heee bizede Gavur İzmir diyorlar oysa gavura ilk kurşunu atan biziz :). O zat değil tabii ki zerzavat zaten kendisi, şahsiyet olsa sana Adsız yorum yapmaz üzülme ne olur :(. Hem ne olduğumuzun, kim olduğumuzun ne önemi var insanmıyız ona bakalım. Ben seni çok seviyorum burası seni seviyor başka söze hacet varmı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan üzülmedim Zehra. Sadece uyuz oluyorum yazıp kaçma muhabbetine. Ulan madem yazıyorsun bi zahmet benim cevabımı da oku, ona da bir cevap ver değil mi? Ama yok. Vurup kaçacak.. Neyse yazsınlar ben cevap veririm hepsine. Bende seni çok seviyorum, sevgilerimi gönderiyorum.

      Sil