9 Haziran 2016 Perşembe

.......

Saat 08:05 Karacaahmet mezarlığının tam ortasında, ölmüş yüzlerce insanın tam ortasında durmuş ağlıyorum. Hemde utanmadan, hiç utanmadan kendim için Allah'a yalvarıyorum. Onca ölmüş insanın ruhunu huzursuz edip, bağıra bağıra ağlıyorum. 
Sırf kendim için, sırf gidecek başka yer bulamadığım için, bu halimle iki adım atıp dedemin mezarına ulaşacak takati ve yüzü bulamadığım için tam ortada durmuş deli gibi ağlıyorum.

Tanımadığım birinin, üzerinde 'ben buradayım evlatlarım' yazan mezar taşına sarılıp deli gibi ağlıyorum....

35 yorum:

  1. :(((
    Ben de anneannemin mezarı başında ağlayarak konuşmuştum onunla. O güne gittim. Bak şimdi yine ağlıyorum :((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah rahmet eylesin. Üzmek istemezdim seni.. Özür dilerim.

      Sil
  2. Canım benim.Neysek oyuz, nasıl hissediyorsak, öyle rahatlıyorsak, ne ölüler rahatsız olur, ne de kimseyi ilgilendirir.Seni merak ediyorum.Hem de çok.Dilerim bir gün tanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Ece abla, maalesef neysek oyuz. Bende buyum hale bak..

      Sil
  3. Ağlamak duyguların en yalansız dışavurumudur. Ağlamak asla ayıp ya da utanılacak bir durum değildir. İnsanın insan olma halidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle. Zaten kendini tutabilen bir insan olamadım hiçbir zaman her yerde ağlayabilme yetisine sahibim.. Asıl utandığım ölmüş insanların ortasında kanlı canlı durup kendime ağlamamdı.

      Sil
  4. Olur böyle anlar. Orada hayat durmuşken bir adım ötede akmakta. Yağmur orada yağmış demek ki. Orada ağlanırken dışarıdaki koşturmacada gülümseten de gülmekten gözden yaş getirenler de var. Gülmekten gözlerinin yaşardığını duymayı, okumayı dört gözle bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sizleri fazla bekletmem zira benim de bu hale dayanacak gücüm kalmadı. Bir an evvel içinde bulunduğum durumdan çıkmak, gülmek istiyorum.. Öyle çok ağladım ve ağlıyorum ki gülmekten bile ağlamak istemiyorum, yalnızca gülmek istiyorum.

      Sil
  5. yağmurrrr yağmurrr :((( beni böyle benden alan sihirli kelimelerin yok mu :( "sırf gidecek başka bir yer bulamadığım için.. sırf kendim için" :((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle çok keşke var ki şuan dilimde. Hepsini toplayıp tek bir cümleye hapsetsem ve orada kalsınlar istiyorum. Çünkü hiçbirinin faydası yok..

      Sil
  6. Ağlayabildiğin için, hisseden bir kalbe sahip olduğun için ne mutlu sana Yağmurcum. Körelmiş bir kalptense hiiseden bir kalbi tercih ederim. Yazmaya devam et. Hissettiğin güzellikleri de paylaş ki bizde okurken biraz olsun nasiplenelim.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar hissetmek, bu kadar hisli olmak güzel mi bilemiyorum. Bende güzelliklerden bahsetmek istiyorum, sadece bahsetmekte değil güzel görüp, güzel yaşamak istiyorum. Kısmet..

      Sil
  7. eee yeter artık hadi :((

    YanıtlaSil
  8. Allah sıralı ölüm versin anne baba evlat acısı göstermesin :(

    YanıtlaSil
  9. Duygularını, yaşadıklarını o kadar harika bir şekilde dile getiriyorsun ki. Bu yüzdem kutlarım seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Cem. Burada anlaşıldığım kadar günlük hayatta da anlaşılabilseydim keşke.. Neyse yetinmeyi bilen insanımdır ben. Sizin varlığınız yeter bana, iyi ki varsınız.

      Sil
  10. Bende bir çok kez senin yaptığını yaptım. Hiç iyi değildi toparlanmak, sessiz kalmak ve sakinleşmek...

    YanıtlaSil
  11. Hiç tanımadığım mezarlar arasında çokça kalıp, konuşup, ağlamışlığım vardır. Bu sana yaşayan birçok insan arasında olmaktan iyi geliyorsa, devam et. Senenin başında babaannemi kaybettim ben de henüz mezarını görmüş değilim; hep boğazımda bir düğüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde beni en iyi sen anladın. Bazen, hiç konuşamayacak birilerinin arasında olmak, seni anlamayan kuru kalabalıktan çok daha iyi geliyor. (Allah rahmet eylesin.)

      Sil
  12. Ne yazacağımı bilemedim :(( Ama seni çok iyi anladım.

    YanıtlaSil
  13. Ölmüş onca insan arasında derken, yaşadığını mı düşündün o halinle. Çünkü ben okurken düşünmedim.

    YanıtlaSil
  14. cnım benim kıyama sana. inşallah derdine derman olsun gözyaşların en kısa zamanda. insanlar artık dinlemeyi ve anlamayı unuttu. o yüzden yalnızlık diz boyu. ölülere sarılmakla yaşayana sarılmak farklı olmalıydı ama bu çağda olamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah.. bunu gerçekten çok istiyorum.

      Sil
  15. Hayatta insanı zorlayan anlar olur gözyaşı da bu yüzden var zaten insanı rahatlatmak için dilerim mutlu olursun bundan sonra da bir daha ağlamazsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.. inşallah dediğin gibi olur.

      Sil
  16. arasıra böyle rahatlamak iç boşaltmak iyidir. yeri ve nasıl olduğunun pek önemi yok.. ama uzun sürmesin =)

    YanıtlaSil
  17. Bloguna yeni uğradım ama gencecik yüreğin böylesine hüznü, yaşam bir şekilde akıp gidiyor kendin her şeyden değerlisin var olduğun sürece senin hayatın var anı üzüntülere rağmen mutlu yaşamak en güzeli dünyada onca insanın kim bilir ne sıkıntıları var beterin daha beteri olduğunu düşün iyi ki daha iyi durumdayım diyerek başla benimkisi tanımasamda bir abla tavsiyesi gelecek günler daha güzel olacak emin ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim değerli düşünceleriniz ve iyi temennileriniz için.. Sevgiler,

      Sil