23 Eylül 2016 Cuma

Varan 1


Merhaba arkadaşlar,

Bugün ilk kez bir yönetim koçuyla çalışmaya başlamış bulunuyorum. Genelde bir ön yargı oluyor insanda, ‘benim yapamadığımı o mu bana yaptıracak?’ yada ‘aman canım sende bunlar hep sonradan moda oldu’ gibi..
Tabi daha şimdiden bir şey söylemek için erken. Ama ilk izlenimlerimi paylaşmak, belki sonradan baktığımda kendimdeki değişimi (olursa) görmeme de olanak sağlayacaktır diye düşündüğüm için hemen yazmaya başlıyorum.

Öncelikle sohbet havasında geçen görüşmemizde nelerden konuştuk biraz ondan bahsedeyim. 
İlk sorusu ‘hayatında neler var?’ oldu. Ne olur ki insanın hayatında? Ailesi, sevgilisi (varsa), işi, okulu, arkadaşları, hobisi v.s. Bende kendimde olanları sıraladım. Sonra benden kendimi tanımlayan kelimeler seçmemi istedi. Hayatımdakileri ve beni tanımlayan kelimeleri yazdı. Ve bu değerlere bir tatmin derecesi vermemi istedi. Çizdiği şekilde tatmin derecesine göre hayatımdaki değerleri karaladığımızda ta ta taaaammm eksik yönlerim yada daha farklı bir ifadeyle değiştirilmesi / geliştirilmesi gereken yönlerim kabak gibi ortaya çıktı. Zaten koçun amacıda kendime sorular sormamı sağlayarak, hedeflerime ulaşmada yön göstermesi değil miydi? Şimdi bundan sonraki süreçte bu değerleri nasıl yükseltebileceğim üzerinde konuşacağız. Aslına bakarsanız konuşmalarımızla şekillenecek sorular soracağım kendime ve cevapları yine kendim vereceğim. Biliyorum pek çok kişi ben sorup, ben cevaplayacaksam koçun anlamı ne diye düşünmüş olabilir. Ben de öyle düşündüm zaten :) Bu düşüncemi kendisine söylediğimde o klasik cevapla karşılaştım. ‘Sen değişirsen, dünya değişir. Ve kişi yalnızca kendini değiştirebilir. Ben değil, sen değiştirebilirsin kendini’. Neyse ben yine de peşin hükümlü olmak istemiyorum. Neticede sohbetimiz çok hoşuma gitti. Belki de kendime sorular sormaya hazır bir zamanıma denk geldiğim için onu da bilmiyorum.

Görüşmemiz sonunda bir de ödevim oldu. Yukarıda bahsettiğim geliştirmem/değiştirmem gereken yönümle ilgili olarak kendime pozitif bir soru sormamı istedi. Ee madem kısaca görüşmemizi anlattım o halde hayatımda değiştirmek istediğim durumu paylaşıp, soruyu da sizlerin huzurunda kendime sormak isterim.

Şimdi sıkıntım şu; insan ilişkilerimde suistimal edilmem + her ihtiyaç anında ulaşılabilir, yardıma koşan kişi olmama rağmen ihtiyacım olduğu anda herkesin bir anda sırra kadem basması.  Fazlasıyla fedakarlık yapmama rağmen hak etmediğim davranışlara maruz kalmam v.b. / Fazla düşünceli olmam.

Ödevimin cevabı ise, ‘İlişkilerimde neleri farklı yaparsam suistimal edilmem?’ yadaaa ‘Düşüncelerimi hangi yöne kanalize edersem fayda sağlarım?’

İşte böyleee sizlerde kendi sorularınızı kendinize sorabilir yada bana kendime sormam gereken sorular ile ilgili olarak yardımcı olabilirsiniz.

Soru ve önerilerinizi bekler, hepinize güzel hafta sonları dilerim.


** Görüşmelerimiz ayda 1 yapılacak olup, her görüşme sonrasında izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.

56 yorum:

  1. süreci merakla takip ediyor olacağım, umarım senin için en iyisi olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Aynı merak bende de var. Umut fakirin ekmeği :))

      Sil
  2. sorularının aynısını kendime sorup saçma sapan cevaplar almaktayım :s bulursan eğer bana da söle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur bakalım durum bende de aynı. Ben bulursam hepimiz faydalanacağız. Bakalım belki cevabı yorumlarda alırız.

      Sil
  3. aa ne güzeel. :) bence, insanlardan uzak durmak bir çözüm olabilir. onlara telefon etmemek mesela :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep benimde aklıma söylediğinden başka birşey gelmiyor :))

      Sil
  4. Anlatımlarından benim tarzımda girişimlerin olduğunu tahmin ederek, seni anlamam güç olmadı Yaprak'cığım.Eğer yardım durumlarında yani zorda kalan, desteğe ihtiyacı olanlara gayet içten yardım ediyorsan, sonun benim gibi olur. Nasılsa yapar deyip üstüme yıkılan mecburiyetleri bir bilsen :(( Aslında egoist olmanın yoları aranmalı. Benim anladığım bu canım. Hele fikirler yorumlarla düşsün, tekrar değerlendiririz. Çok öpüyorum. Arkasını merakla izleyeceğim, zira bu durumdan müştekiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni anladığını biliyorum Ece abla. Aynen dediğin gibi herkese koşacak gücü varsa kendisine de yetebilir diye düşünüyorlar herhalde. İşte bu durumda öyle bir tavır sergilemek lazım ki ya ilk bizi aramaya yeltenmeyecekler yada biz aradığımızda bize koşacaklar. Bende seni çok öpüyorum.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Sevgili Yağmur, gerçekten sanırım hala düzelemedim ben. Bayağı rahatsızdım. İstanbul'dan uzaklaştım biraz. Sana üstteki yorumu bıraktığım gün, torunuma telefonla veda etmiştim. Hafta somları geliyor yurttan. Sanırım ondan Yaprak yazmışım sana, adı Yaprak çünkü. Kusura bakma canım. Demin yazdığımda da yanlışlar yapmışım silmek zorunda kaldım. Yeni açabildim daha bilgisayarı, bildirimler gelmiş, hadi sayfasına gideyim kızımın dedim. Görünce şaşırdım. Sevgiler Yağmur kızım :)

      Sil
    4. Hayırdır Ece abla neyin var? Bu tip durumlarda mutlaka tetikleyen birşeyler vardır çevrende. (Psikolojik bir rahatsızlık olduğu düşüncesiyle yazıyorum) Ya bir ses, ya bir kelime, ya benzer bir tavır görmüşsündür seni rahatsız eden. Hiçbirşey sebepsiz olmuyor. Geçen gün 2. Görüşmemizi gerçekleştirdik danışmanla. Dedi ki kişi bir başka kişi olmadan yanlış yapmaz yapamaz insan. Şimdi bende senin için aynı şeyi düşündüm. Sen tek başına ve durduk yere kötü olmazsın. Diliyorum tüm sebepler yok olsun bizlerin dünyasından.:)) hiç önemli değil Ece ablacım. İnan ki tahmin ettim ya kızının yada torununun adıdır diye:)) seni çok öpüyor, sevgilerimi gönderiyorum. Şifa olsun:))

      Sil
  5. Çok ilginçmiş, sendeki sorun bende de var, böyle her şeye koşan, fedakar insan türü oluyor bizleriz demek ki:))))ama sonra bu yüzden üzülüyoruz. O zaman kimseye durduk yere yardım etmeyelim zaten bedava verilen hizmetin, fedakarlığın değeri bilinmezmiş asla. Tersine küçümsenirmiş.
    Umarım çok faydalı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ablam hep şöyle der 'içinden geliyorsa yap, yaptığın için beklentiye gireceksen hiçbirşey yapma'. Uygulayabilmek mesele. Dediğin gibi bedava hizmet, istemeden vermek hiç doğru değil. İnşallah faydalı olur, hep beraber göreceğiz.

      Sil
  6. Bir daha gitme bence, paylaştığın için fikrimi açıkça söylüyorum. Benim gördüğüm, yazılarından hissettiğim Yağmur dostlarıyla, burada bile çözümler kendini. Yönetim koçu, psikolog gibi bir şey mi? Bol bol yaz, konuş iyi gelir. Ama ben adı yağmur yağar olsa da güneşli biri görüyorum. Başkalarının bize yaptıklarını başkalarıyla çözemeyiz ki, onlarla çözeriz ancak. Çok sevgilerimle. Surçi lisan ettimse affola.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah olur mu hiç öyle şey. Ben sizlerin fikirleriyle kendime yol açıyorum, mutlu oluyorum. Bu yönetim koçuna ben gitmiyorum. Çalıştığım şirket yöneticileri için koçluk eğitimi aldırıyor. Koç için, senin hedeflerine ulaşman için sana yol gösteren, vizyonunu açan kişi diyebiliriz. Aslında psikolog gibi de dinliyor seni.(çok gittiğim için güzel bir benzetme diyebilirim) Ama kendine daha doğru soruları sorabiliyorsun gibi geldi. Dedim ya biraz erken benim fikrimi paylaşmam için, ikinci görüşmede bu soruna nasıl yaklaşacağımızı yine paylaşıcam bakalım neler olacak. Yorumlarını esirgeme lütfen benim için çok değerli inan. Sevgiler,

      Sil
    2. Bu kadar güzel yazan, kusursuz cevaplar veren, aklı tıkır tıkır işleyen, yorumları gayet anlayışla karşılayan ve olabilecek en güzel cevapları veren Yağmur'umun başaramayacağı ve aşamayacağı şey olamaz. Seni yüz yüze tanımak istiyorum canım. Ne dersin?

      Sil
    3. Ece abla bunları senden duymak o kadar güzel ki benim için İnan ki nasıl mutlu olduğumu kelimelerle ifade etmem pek güç. Seni görmeyi bende çok istiyorum. İşlerimin yoğunluğunu ayarlayıp özel bir plan yapmak niyetim var. Anadolu yakasındayım ancak sıksık farklı yerlerde bulunma durumumda var. Sana bu konuda özel olarak en kısa zamanda bir mail atacağım. Sana kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.

      Sil
    4. Çok sevindim. Sevgiler benden de :)

      Sil
  7. Bence iyi bir girişim... İnsan kendine objektif bakamıyor çoğu zaman... Sorunlarını çözmene yardımcı olabileceğini düşünüyorum... En azından farklı bir bakış açısı kazanırsın;) Süreci ben de merak ediyorum açıkçası... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bir arpa boyu bile olsa yol almama yardımcı olur. Dediğine katılıyorum en azından bakış açımda bir farklılık olacaktır mutlaka. Süreci paylaşıcam bende merak ediyorum. Sevgiler,

      Sil
  8. insanlar değiştirilemiyor. İnsanlar kendilerini geliştirirlerse ancak o zaman kendi kendilerini iyi yönde değiştiriyor.

    Kişilik gelişimi üzerine ders veren birini yakından tanıma fırsatı bulunca... Kişilik gelişimi dersi uzmanın kendisini geliştirmesinin başkalarını geliştirmesinden daha öncelikli olduğu görüşü o an ortamdakilerin hepsi. Ben de onlarla aynı fikri taşıyanlardandım.

    Ünlü bir psikologun annesi, çok yakınımızın komşusuydu. Yazıyor bu ünlü uzman, konuşuyor. Saygın biri mesleğinde. Ama gel gör ki anne kızın ilişkisi tam bir dramdı. Daha fazla anlatmayayım. Kendi sorunları düğüm olmuş, çözememiş. Belki başkalarınınkini çözüyordur:))))

    Galiba insan en iyi kendini anlıyor. Böylesi konularda sonuçta gönüllü bir hizmet verilmiyor. Faydasını görmeni umarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazlaca psikolog ve psikiyatr tanımış, gitmiş, servet harcamış, medet ummuş ama hiçbir çare bulamamış biri olarak, genelinin kendi sorununu da çözemediğini iyi biliyorum. Dersen ki bile bile neden gittin 'çaresizlik insana herşeyi yaptırıyor' diyebilirim. Bilmiyorum nasıl bir faydası olur ama bahsettiğim kişi kendi hayatında ciddi başarılar kazanmış, hiç olmadı onun tecrübelerinden faydalanmış olurum. O da olmazsa koçluk hakkında bir fikrim olur. Umarım yanı sıra fayda da sağlarım. Sevgiler,

      Sil
  9. Doğru soru sormak önemlidir.Ben de soru soruyorum ve yazmasını istiyorum danışanlara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki bu durumda benim sorduğum sorular doğru mu sizce? Öneri varsa almak isterim.

      Sil
    2. Mesela şu an var olan durumunuzdan daha iyi bir durum nasıl olabilir? Benim sorular nasıl üzerinedir genelde.Soru sora sora istediğiniz cevabı bulursunuz ama doğru soru stiliyle :)

      Sil
  10. Ben gidersem herhalde koçun fazladan mesai yapması gerekir yağmur :) suistimal edilmene gelince bende bilemedim ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım normal görüşme süresi 40 dk ancak benimki 1 saat sürdü :)) Benim çok hoşuma gitti ama adama kesin fenalık gelmiştir :)) biz bilemedik bakalım belki bir bilen çıkar. Yorumları bekliyorum bende. Sevgiler,

      Sil
  11. Çok sevdigim bir arkadasimda gitmisti ve aylar sonra gordugumde o tatli yardimsever kiz gitmis bencil insanlari kullanmaya calisan kötü niyetli bir kiz gelmisti arkadasligimiz orada bitti dayanamamistim gozumun icine baka baka insanlari somurme planlari yapinca dikkatli ol canim bazen kötü olmayi ogretiyorlar sanirim bilmiyorum ki korktum o olaydan sonra cok iyi bir kizdi:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü olmuş gerçekten. Ben çok kolay değişebilen kabuğunu kırmayı başarabilen olamadım. Değişimin kişiye ve çevresine faydalı olacaksa olması taraftarıyım. Bu anlamda fikrimi hiçbir güç değiştiremez. Düşün ki başıma onca gelen olumsuzluğa rağmen merhamet duygumun önüne geçemedim, onca suistimal akıllandırmadı. Ama en azından ilişkilerimi çift yönlü hale getirmek istiyorum. Tabi bu kazan kazan yapıcam diye algılanmasın. Bu sadece sürekli vermek tek taraflı yaşamak istemememden kaynaklanıyor. Bakalım neler olacak. Umarım verdiğin örnekteki gibi bir canavar çıkmaz içimden :)) sevgiler,

      Sil
  12. Aslında güzel bir hamle yapmışsınız. Umarım iyi sonuçlar elde edersiniz. Ben bu tür girişimlerin insana faydalı olacağına inanıyorum. Tabi o insan yeterince isterse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstek fazlasıyla mevcut :) tabi bu isteği hayata geçirecek güçte miyim yoksa bir kulağımdan girip diğerinden çıkacak mı ilerleyen günler gösterecek :))

      Sil
  13. bence çok iyi yapmışsın. insanın kendisini bi rbaşkasının gözünden görüp değerlendirmesi harika bir şey. aslına bakarsan ben de bazen beni hiç tasnımayan ve tanımayacak birine bir şeyler anlatmak istiyorum. fakat hep ketumluğum vazgeçiriyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra ben 2 kez şöyle birşey yaptım. Çok sıkıntılı olduğum ve kimseye anlatamadığım bir gün Taksim'e gittim. Gezi parkına hışımla dalıp bir banka oturdum. Böyle üstü başı perişan bir adamın insanların yanına sokulmasını sonra insanların hızlıca uzaklaşmasını izledim. Derken adam yanımdan geçerken 'buraya oturtabilirsiniz' dedim. Adam şaşırdı ve iğreti bir şekilde bankın ucuna ilişti. Bana bakmıyordu. Birden herşeyi anlatmaya başladım. Kaç saat geçti bilmiyorum. Dinlediği için teşekkür ettim 'rica ederim' dedi. Sonra başka bir otobüse binip eve döndüm. Böyle durup dururken birinin yanına ilişip anlatabilirsin :)) insanlar başta şaşırıyor fakat kimse kalkıp gitmiyor. Üstelik aynı kişiyle bir daha karşılaşma imkanında çok zor. Dene derim çok iyi geliyor :))

      Sil
  14. Vay be çok ilgimi çekti bu, çok faydalı bir yöntem bana kalırsa. Kendimize soru sorma, eksikliklerimizin karşılığını arama çabası çok önemli. İyi niyetin suistimal edilmesi hakkındaki gelişmeleri lütfen bir sonraki yazılarınızda kaleme alın, merakla okuyor olacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıcam mutlaka. Bana şöyle bir örnek verdi adam 'sen kendine göre sıcak bir elektrik verdiğini düşünürken, karşındaki senden hiç hoşlanmayabilir' suistimal konusunda da bu aynı sanırım. Farkında olmadan karşındakine verdiğin his gibi. Kendimi çok iyi tahlil etmem gerekiyor. Bunun içinde düşünmek ve başkaları yerine birazda kendimi gözlemlemeliyim. Bir yerde bişey yapıyorum ama ne? :))

      Sil
  15. Suistimal edilme düşüncesi beni de sardı bir dönem. Özellikle çok zor durumda kaldığınızda yaptığınızın karşılığı olmadığında insan çok yıpranıyor. Özellikle kendini sonra eşini sonra çocuğunu. Ama bunu ipler benim elimde istediğime istediğim kadar fedakarlık yaparım deyip bunu kendime ve çevreme gösterince rahatladım. Fedakarlıklarımın hepsini bir anda çektim ve şimdi en baştan herkesi tanıdığım için yavaş yavaş yapmak istediğim kadar yapıyorum. Sonuçta önceden yapıp da kıymet göremediğim şeylerden şimdi yaptığım için memnuniyet ifadeleri alıyorum. Fedakarlıkların karşılıklı olduğunu da görmüş oldu herkes. Allah yardımcın olsun ben çok zor atlattım. Tam da atlatmış sayılmam. Çaba sarf ediyorum. Hayatımın iplerini elimde tutabilmek için. Başkalarının ihtiyaçları kaprisleri memnuniyetsizlikleri arasında savrulmamak için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bravo. Denenmiş ve başarılmış hikayeler beni daha çok etkiler ve itici güç olur. Yazdıkların bana cesaret verdi. Çok teşekkür ederim. Sevgiler,

      Sil
  16. yazını sevdim.. az biraz kendimi gördüm mü ne :) Bazen kendimi aptal gibi hissediyorum karşımdaki benim gibi davranmayınca. Hele yakınların olunca daha bi kötü hissediyorum. Sonra sakin ol LuNa, herkes sen değil LuNa.. diye bi dizi telkin.. Ve işin garibi insanlar alışmış 'LuNa her zaman destektir' diye. Tabi ben kızsam da insanları sevmekten onlara ilgi göstermekten vazgeçemiyorum belki de o yüzden..

    Yazılarını takip edicem.. Ve yardım almak bazen iyi olabiliyor ;)

    LuNa'dan sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin LuNa :) Beklentiye girmek en büyük hata sanırım. Hepimiz yardımcı olurken karşılıksız gibi girişiyoruz ancak kendi ihtiyacımız olduğunda karşılığını alamayınca derin üzüntü yaşıyoruz. Ya yapmamayı yada yapınca beklentiye girmemeyi öğrenmemiz gerekiyor. Bakalım ben nasıl bir öğrenme süreci yaşayacağım. Öğrendiğimi uygulayabilecek miyim? Sevgiler,

      Sil
  17. Kalemin dert görmesin ;) Ayrıca bloguma gelebilir misin senin için bişey var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Utanç içerisindeyim şuan ancak cevap verebiliyorum diye özür dilerim. Dur bakiim ne varmış:)

      Sil
  18. Yani aslında yaşam koçu, yönetim koçu bana kişisel gelişim kitapları gibi geliyor 😊. Bize bir şekil de yön veriyorlar. Zaman zaman ben de yaparım böyle. Durmadan kafamda bir yanım sorgular kendimi bir taraftan da savunur diğer yanım. Sonuçta orta yolu buluruz kendimle 😄. Bu her çağırdıkların da kendimizi yanın da bulduğumuz ve onları da bu duruma fena alıştırdığımız eş, dost ve akrabaların elinden o kırmızı acil durum butonunu almadan da bundan kurtulmamız çok zor sanırım dilerim sen neden, nasıl diye sorguladıkça kendini neden her çağırdıklarında koşuyorsun ve nasıl bundan kurtarırsın kendini, sorusunun cevabını bulursun 😊. Ayrıca hiç tanımadığın bir insana bütün içini dökmenin çok tanıdığına konuşmaktan daha rahatlatıcı olduğu konusunda seninle hemfikirim. Sonuçlarını merakla bekliyorum. Belki ben de faydalanırım 😊. Her şey gönlünce olsun. Sevgilerimle 💖💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canıııımmm benim çok özür dilerim. Vakitsizlikten çok geç bir cevap olacak bu. Valla sorular çok cevaplar yok bende maalesef. Bakalım yarın 2. görüşmemiz olacak sonuçları yazacağım. Seni kocaman öpüyorum. Sevgiler,

      Sil
  19. Yağmur nerelerdesin merak ettim seni 🤔. İşin doğrusu özledim de 😄. Ben geç olsa da görevimi yerine getirdiğimi haber vermek için geldim. Mimlemiştin ya hani işte ben nihayet o mimi cevapladım. Cevaplarımı merak ediyorsan gel çayda yapmıştım içeriz 🤗. Sevgiyle kal 💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de merak edenlerin olduğunu bilmek çok güzel beee :) İş güç noolsun hayat gailesi 😂 Merak etmez miyim hemen geliyorum. Çayda bayatladı ben gelene kadar 😀

      Sil
  20. Yağmur nerelerdesin merak ettim seni 🤔. İşin doğrusu özledim de 😄. Ben geç olsa da görevimi yerine getirdiğimi haber vermek için geldim. Mimlemiştin ya hani işte ben nihayet o mimi cevapladım. Cevaplarımı merak ediyorsan gel çayda yapmıştım içeriz 🤗. Sevgiyle kal 💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehram sana cevap yazmıştım lakin şuan en son yoruma bakarken cevabımın yayınlanmadığını gördüm. Benim yazdıklarımda mı sorun var yoksa senin hesapta mı bilemedim. Çok yoğun işlerim o yüzden girmeye fırsatım olmadı. Bende seni özledim umarım mesajım geçte olsa yerini bulur. Kocaman öpücükler ve bir o kadar sevgiler,

      Sil
    2. Bana yazdığın yorumu sanırım bende biraz geç yayınladım sanırım yağmurcum kusura bakma. Benim blog da kocaman bir sorun oldu :(. Ne olduğunu anlamadım ama geçmişte yapılan bütün yorumlarım silindi :(. Bu arada sen dönmüşsün ben görmemişim ya buna çok üzüldüm. Neyse hemen yeni yazılarını okuyorum ve yorumlarımı bırakıyorum :) ve de tekrarlıyorum arada uğra ya özlüyoruz seni gerçekten 😍❤❤. Sevgilerimle.

      Sil
    3. Üzüldüm kötü olmuş. Ama olsun, sağlık olsun, elbet denk geliriz. Sana kocaman sevgilerimi gönderiyorum.

      Sil
  21. Benimde aklımda bir ton soru var. Mesela neden böyle oluyor, neden böyle davranıyorum... gibi. Gittiğim psikolog da bana bu tür sorular yönlendiriyor ve peki bu olaydan sonra ne hissettin diyor mesela. Beni düşünmeye sevk ediyor. Sen de kendine böyle sorabilirsin. Yaşam koçu deneyimini ilgiyle takip edeceğim canım. Paylaştıklarınla bizlere de ışık olacağına eminim.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle geç cevabım için özür dilerim. İşlerim öyle yoğun ki fırsat bulamıyorum ancak okuyabildim. Takip edecek olmana sevindim umarım bir fayda sağlarım da hepimize faydası olur. Buarada 2. Görüşmemiz yarın olacak. Yakında Varan-2 gelir:)) Sevgiler,

      Sil
  22. Selaammm:):) yazının dışında böyle yorum nezaketsiz sayılmaz umarım..Bi hal hatır sorayım dedim di:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo prenses gelmiş, gitmiş üstünden aylar geçmiş ve ben daha yeni görüyorum. Affet prensesim. Umarım iyisindir, sevgiler.

      Sil
  23. Yağmur, yine özledim seni. Umarım iyisindir canım. Buralar bildiğin gibi. Ben hâlâ zırlar gibi yazıyorum. Sevgiyle gözlerinden öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
  24. Ablacım iyiyim demek adetten buna da şükür ne diyeyim. İnşallah sende iyisindir. Bıraktığım gibiyse iyi birşey. Severim mevcut durumların devam etmesini. Bende bugün yeni bir yazı yayınladım. Daha doğrusu yazmıştım da ancak bugün fırsat bulabildim. Anlatacak çok şey var aslında bir fırsat yaratıp yazmam lazım. Offf öyle çok şey var ki yazmam gereken Ece abla :)) seni sımsıkı sarılıp öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  25. Ben son bir yorumun peşine takılıp gelmiştim demin. Yeni yazına bir bakayım canım. Hoşçakal Yağmur'um:)

    YanıtlaSil