19 Eylül 2016 Pazartesi

Dönüş(üm)

Uzuuun bir aradan sonra hepinize merhaba!

İşlerin yoğunluğundan buralara uğrayamasam da, bulduğum her noktaya kendimden izler bırakmayı (yazıp/çizmeyi) ihmal etmedim elbette. İşyerinde birkaç noktaya, tatil için gittiğimiz otel odasına, yemek yediğimiz restaurantların tuvaletine, bindiğimiz feribota kadar kendimden ufacık notlar bırakmadan dönmedim. Az buz değil, son yazımı yayınlayalı tam tamına 1 ay oldu. Aslında uzun aralarda insan pek çok şey yazmayı planladığı gibi, nereden başlaması gerektiğini de pek kestiremiyor. Neyse fazla uzatmadan bu 1 aylık süreçte neler yaptığımdan kısaca bahsederek bu hasrete bir son, yazmayı planladığım diğer yazılara da bir girizgah yapmış olayım. 

Son yazımı yayınlamamla beraber işlerde acayip bir yoğunluk yaşadım. Sanılanın aksine bu bana çok iyi geldi. Çünkü yoğunluğu, ardı arkası kesilmeyen işleri, yeni şeyler düşünüp fiiliyata geçirmeyi oldum olası sevmişimdir. Bu sevginin altında yatan en önemli neden ise; yoğun olduğumda zihnimin kendimle, kişilerle ve olaylarla daha az meşgul olmasıdır ki buda beni çok mutlu eder. Bu bilgiden yola çıkarak yoğun ama mutlu 1 ay geçirdiğimi anlayabilirsiniz. İnsan bir konuda fikir üretmeye başlayınca arkası geliyor. Üretmekle kalmıyor, ürettiklerinin üzerinde düşünüp, gelişmesine de katkı sağlıyor. Yani üretmekle kalmadım, hem geliştirdim hem de bu vesileyle azda olsa bir değişim yaşadım.

Değişim de öyle körü körüne olmuyor. Başta neyi değiştirmek istediğine karar vermek gerekiyor. Yada eksik tespiti yapmak… Bendeki en büyük eksik okuyamıyor oluşumdu. Pek çok şey okumama rağmen, hiçbir okuma bir kitabı okuyup bitirmenin sağladığı katkıyı sağlamıyordu. Eee işler yoğun, zaman yetmez olunca, vakit yaratmak farz oldu. Akşamları çok yorgun olduğumdan okumak için ne kadar çabalasam da başarılı olamamıştım. O halde geriye sabahlardan faydalanmak kalıyordu ki bu da mevcut uyanma saatime bakınca hiçbir işime yaramıyordu.  Böylece önce uyanma saatimi sonrasında da mesai saatimi 1,5 saat önceye çekerek öncelikle kendime vakit yarattım. İşe başladığım ilk yıllarda işime olan aşkımdan 2 saat evvel işe gider çalışmaya başlardım. O zamanlar içimdeki coşkuyu şimdilerde yaşamak pek güzel oldu. Üstelik sadece coşku yaşamak değil, işin güzel olan diğer tarafı ise  bu 1,5 saatlik süreci kitap/edebiyat dergisi okuyarak geçiriyor olmam, isteyipte bir türlü yapamadığım en güzel şey oldu.

Bu kadarla kalmadım. Sevgilimle çok güzel bir tatil yaptık. Hoş benim için onun olduğu her an çok güzel ve özel ayrı mesele ama birde deniz oldum mu daha ne isterim.. Tatilde de bir farklılık yaparak bol bol hareket ettim. Bilenler bilir ‘minimum hareket’ sloganını yaşam biçimi haline getiren bünyem, yürümek ve yüzmekle adeta çığır açtı.

Uzun lafın kısası zihnen ve bedenen dünya için küçük ancak kendi adıma büyük bir değişim yaşamış oldum. Beyne oksijen gidince bir aydınlanma oluyor haliyle, buda önümüzdeki günler için bana yeni fikirler, yeni değişimler ve beraberinde yeni yazılar olarak gelecektir. (diye umuyorum.)

Şimdilik hepinizi hasretle kucaklar, güzel bir hafta dilerim.

Sevgiler,


Yağmur

42 yorum:

  1. yazını okumadan hemen yorum yapcam, valla merak ettim, bugün dark blueya sordum seni , bana ulaş sekmende yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi okudum :) hoşgeldin, ayrıca erken uyanıp okuma ve işe erken gitme... vay anasını yaa diyorum

      Sil
    2. :) Neyseki bu yazı merakını gidermeye yeterli gelecektir. Özledim hepinizi :) Buarada pek çok şey yok olmuş bende fark ettim ve nedenini çözemedim. Sanırım yenilikler var, kurcalayıp bakacağım artık. Sevgiler,

      Sil
    3. evet, birkaç kez baktım, aklıma düştün valla.yenilikleri anlayamıyorum ben yabancı kalıyorum, sadece yazıyorum :D

      Sil
  2. En güzelini yapıyorsun. Bende baktığım kadarıyla anlayamadım zaten:))

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle başlığı dünüşüm diye okuyup şaşkınlığımı attıktan sonra:) Güzel ve dolu bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hoş geldiniz :) Güzel bir tatil geçirdiğiniz yazdıklarınızdan da belli. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok hoşbuldum :)) Güzeldi gerçektende, benden de sevgiler.

      Sil
  5. Güzel şeyler hakkında yaz deniz için yaz kumsal için yaz..hoş geldin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum :) çok özlemişim yazıcam inşallah.

      Sil
  6. Biz de seni özledik, tatil güzel sebeb, bir de iyi geçmişse ne güzel. Dönüşler hep bir dönüşüm taşır genelde, kalıcı ve gönlündeki gibi olsun. Çok sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıcı olması çok önemli gerçektende. Umarım bir heves olarak kalmaz. Bir o kadar sevgide benden sana :)

      Sil
  7. Hoşgeldin hoşluklar getirdin bir daha özletme bu kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Canım benim çok özlemişim ne hoş karşılama teşekkür ederim.

      Sil
  8. Bugün haliyle güzel şeyler duymaktayım. Bir yenisi de bu oldu. Yağmur yağdı, yaz suskunluğundan sonra. Hoş geldin :)

    Dönüşüm? Kafka? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum canım benim :)) Güzel bağlama oldu yine :) Ne çok özlemişim :)

      Sil
  9. Yağmur, tatlı kızım. Hoş geldin. Bugünlerde bloğumla çok uğraşıyorum, yanlışlıkla tüm görselleri silmişim :)
    Biraz evvel girdim ki kızım gelmiş. İnsan bir tuhaf oluyor göremeyince ama sen yazmıştın meşgul olduğunu. Tatilin seni motive ettiği anlaşıyor. Okuma konusunda iki on sayfa okuyunca uykusu gelen biriyim. Artık kızıma okutturuyorum vakti oldukça. Vertigom da yani, o da etken. Neyse döndüğüne sevindim. Seni özlemiştim. Sevgiyle kucaklıyorum seni canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitanecik Ece Ablam hoşbuldum hemde çok hoşbuldum. Canın sağ olsun daha güzellerini yaparsın. Aynen benimde öyle oluyordu Ece abla 2 kelime okusam uykum geliyordu. Çareyi sabah erken kalkmakta buldum. Umarım sürdürülebilir bir alışkanlık edinmiş olurum. Yokken merak etmen, döndüğümde karşılaman nasıl mutlu etti beni anlatamam. Bende seni hem kucaklıyor hemde kocaman öpüyorum :)

      Sil
  10. Hoşgeldin! Bende 2 aydır buralarda değildim ama benimkisi tamamen şanssızlık oldu. Benim aksime senin edebiyat dergilerine vakit ayırabilmene ve mutlu bir ay geçirmene çok sevindim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Valar :)) umarım şanssızlıkların en büyük şansların kapısını aralar. Sevinçlerimizin birleşip büyük mutluluklar yaratması dileğiyle, sevgiler.

      Sil
  11. Erken kalkmayı nasıl başarıyorsunuz ya nasıl? Kendine vakit yaratabilmene cidden cok sevindim, dönmüş olmana da tabi ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken kalkmayı sürünerek başarıyorum :) Açıkçası böyle zımba gibi uykumu almış bir vaziyette kalktığımı söyleyemem. Zaten bu kitap/dergi okuma işini ofiste yapmamın sebebi de ayılmak için kendime vakit tanımak. Yolda geçen sürede ayılmış olduğumdan hiç sıkıntı olmuyor. Sevinmen beni mutlu etti, hele böyle hepinizi bir arada bulmak çok ama çok güzel benim için:)

      Sil
  12. Hoşgeldin okumak iyi geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aslıcım seni görmekte çok güzel benim için :) Hoşbuldum:)

      Sil
  13. Hoşgeldin:) saatlerden, uykudan fedakarlık yapmak zordur ama sonuç iyi olmuş:) tatil de güzelmiş e, daha ne olsun?:) Senin adına sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum :) Valla zor ama keyifli. Hayatta ne veriyorsan onu alıyorsun (çoğu zaman). Fedakarlık yapmadan bir şey elde etmekte güç. Bakalım umarım devam ettirilebilir bir huy edinmiş olurum.

      Sil
  14. Hoş geldin :) Seni görmek bizi mutlu etti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aynı mutluluğu paylaşıyoruz. Bende çok mutlu oldum:)

      Sil
  15. Hoş geldin hoş geldin :) Yuvaya döndün :)

    YanıtlaSil
  16. Şu kitap okuma konusu uzun zamandır benim de aklımı kurcalıyor. Ben de kpss öğrencisiydim, şükür o süreç bitmiş gibi görünüyor ve kitaplara kavuşmaya gün sayıyorum.
    Ve küçük dediğiniz değişimlere gelince bir eğitimci olarak diyorum ki bir insan değişir, sonra bir dünya...
    Tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Kendi küçük dünyam bile değişse ne mutlu :) Darısı okuyamayan herkesin başına.

      Sil
  17. işe erken gidip kitap okumak güzel fikirmiş yaa. sevindim yenilenmenee :)

    YanıtlaSil
  18. Merhaba efendim,

    Bu çalışma hevesinin bende de olmasını isterdim. Okumak için zaman ayırmak, aynı zamanda işleri aksatmamaya çalışmak ne kadar güzel bir çabadır. Tebrik ederim. Yeni değişiminiz ile gelecek yazıları sabırsızlıkla bekliyoruz, iyilikler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İstersek olur. Belki bir anda astronot olamayız yada istediğimiz gibi bir düzen içerisinde yazan bir gazeteci olamayabiliriz. Ama kendi dünyamızda ufakta olsa bir adımla ilerleyebiliriz. Mesela benim tanıdığım çok güzel yazan, gök bilimci bir astronot gazeteci var :)

      Sil
    2. Çok çok teşekkür ederim :)

      Sil
  19. Yağmur sadece bu arkadaşlar değil bende merak ettim ona göre kardeşim :) Bundan sonra böyle uzun ayrı kalacaksan kısa bir yazı yaz, "Kısa bir ara veriyorum" diye merak etmeyelim :) Enisteye hörmetler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Merak edilmek ne güzel şey. (Hususi yapmadım ama hoşuma da gitmedi desem yalan olur :)) Doğru söylüyorsun aslında bir haber vermeliydim ama her gün bugün kesin yazarım diye düşündüğüm için bir türlü olmadı. Bizden de sana hörmetler :))

      Sil
  20. Hoşgeldin Yağmur demek için biraz geç mi kalmışım ne 😄? Ama ben de yoktum ki zaten. Gidişini ve dönüşünü bile ne güzel anlatmışsın. İyi olmuş o zaman senin için bu azıcık kayboluş ne güzel 😊. Bende kitap okumak için vakit ayıramadığım zaman otobüste gidip gelirken okuyorum. En azından bu şekilde kitap okumaya zaman ayırabiliyorum. Herşey gönlünce olsun. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Zehracım. Geç kalmadın zira köşe kapmaca gibi oldu. Birimiz varken diğeri yok maalesef. Özlemiştim seni, girer girmez senin yorumlarını görmek çok hoş oldu benim için. Senin de her şey gönlünce olsun. Kocaman sevgiler,

      Sil