11 Temmuz 2016 Pazartesi

Kadir Gecesi mi? Kadir’in Gecesi mi?



Yer:   Eyüp Sultan Cami
Saat:  01:00

Zar zor yukarı çıkıp bulduğum yere çöküyorum. Başlıyorum dua etmeye..
Sağım, solum, önüm, arkam fazlasıyla dolu..
Derken bir ses bölüyor duayı ‘hanımlar burası erkek bölümü, hemen boşaltın burayı’
Kimse oralı olmuyor..
Derken yeniden aynı ses, aynı şeyi tekrarlıyor. Tekrarlamakla kalmıyor, gelip ‘hadi size diyorum kalkın’ diye dürtüyor.
Bunu söyleyen kadın güvenlik..
Erkek bölümü dediği için etrafıma bakıyorum. Oturduğumuz bölümün uç tarafında yani baya bi uzağımızda 2 adam oturuyor. Sonra aşağıya bakıyorum aşağısı da tenha..
Benimle aynı anda, aynı şeyi düşünmüş olan kadının biri bağırıyor ‘aşağısı boş, 2 erkeği indirin o halde..kadın bölümüne geçilemiyor çok kalabalık..’
Güvenlik kadın başlıyor konuşmaya; ‘kaymakam beyin kesin talimatı var, sizleri buradan çıkarmam söylendi. İtiraz edenleri karakola götüreceğiz’..
Namazı bozulan teyze bağırıyor bu sefer ‘utanmıyor musunuz? Namazımı bozdum sizin yüzünüzden, bu yaptığınız günah’
Hobaaa
Her kafadan bir ses çıkıyor, bilmiş halkımız günah ve sevap konusunda kavgaya tutuşuyor…
Sesler yükselince başka bir güvenlik geliyor. Bir anda kendimizi kadın bölümüne yönelmiş buluyoruz. Yöneliyoruz yönelmesine de olduğumuz yerde kalıyoruz. Yerde deniz anası gibi yayılmış teyzeyi geçmek mümkün değil. Sanki kadın evinde yatıyordu da biz baskına gelmişiz gibi bir durum var. İlerleyemeyince kadınlardan biri bağırıyor, ‘geri dönün burada yer yok, zaten hiç kalkmayacaktık’
Aynı kalabalık gerisin geriye dönünce kendimi başladığım noktada buluyorum.
Herkes bağırıyor, her kafadan başka bir ses yükseliyor.
Derken uçta oturan adamlardan biri gelip ‘gözüm size kayıyor, abdestimi bozuyorsunuz’ diyor..
Diğer adam kalkıp giderken ‘hiçbirinizin duası kabul olmayacak bunu böyle bilin’ diyor..
Kadınlar iyice çıldırıyor, herkes bağırıyor..
Sırf gecenin o saatinde onca yolu tepip geldiğim için ve inadımdan kalkıp kadınlar bölümüne geçmeye çalışıyorum. Amacım yarım kalan duayı orada bitirip çıkmak..
Kadınlar tarafında ilerlemek mümkün değil..
Yatanlar, telefonla konuşanlar, kahve içip dedikodu yapanlar hepsi ama hepsi kadınlar bölümünde..
Zar zor bulunduğum yere çöküyorum. Duaya kaldığım yerden devam edip bitirecekken, camın önüne yerleşmiş kadınlardan birinin ayağı ağzıma giriyor. ‘Eeeehhh yeter be, bu ne saygısızlık’ diye bir bakıyorum teyze karpuz kesiyor. Hayır yanlış duymadınız karpuzu kesip kaba dolduruyor..
Olayın şaşkınlığını üzerimden atamadan içeriden bir feryat yükseliyor ve kavga çıkıyor.. Daha fazla günaha girmeden ve kavgaya karışmadan kalkıyorum. Ama gitmeden o teyzeleri sizin için çekmeyi ihmal etmiyorum. Buyurun bir de siz bakın..



Dünyanın neresine giderseniz gidin, hangi dine mensup olursanız olun ibadetin bazı kuralları vardır. Hiçbir ibadethanede bağırarak konuşulmaz, ibadet yapanın ibadeti bozulmaz, yere iki seksen yatıp dedikodu yapılmaz, telefonla konuşulmaz, yemek yenmez v.b.
Üstelik Kadir gecesi gibi kutsal bir gecede sırf camiye gelmiş olmak için gelip, ibadet için gelenlerin huzurunu bozup, dualarına engel olmak hangi akla sığar hiç bilemiyorum. Bunu yapanlar zamanında ayakkabıyla camiye girdiler diye olay çıkaran zihniyete sahip olanlardan başkası değil.. Kendileri karpuz kesip, yemek yerken, dedikodu yapıp sohbet ederken, telefonla konuşup gülüp eğlenirken, ibadet etmek yerine kadınları izleyip, utanmadan da 'size gözüm kayıyor, abdestim bozuldu' derken hangi akla, hangi dine hizmet ediyorlar ben bilemedim. Gittiğime gideceğime pişman olduğum o geceden kalan bu resme tekrardan bakınca Kadir gecesi miydi yoksa Kadir’in gecesi miydi ben işin içinden çıkamadım. En iyisi siz karar verin..


31 yorum:

  1. Allah bizlere akıl fikir versin ve islama uygun davranmayı nasip etsin

    YanıtlaSil
  2. ay bu kadınlar beni öldürecek.

    YanıtlaSil
  3. Camilerde bu kadınların hallerine Bi el atılması lazımdı.En komiğime giden hiçbirinizin duası kabul olmayacak denmesi buna o mu karar veriyor saygılarla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar kadınların halleri Emre, bir de 'gözüm kayıyor, abdestim bozuldu' diyen sapık adamlar var. Güya ibadete gelmiş ama ne hikmetse kadınlardan gözlerini alamıyor... Duanın kabul olmamasıyla ilgili olarak bende çok güldüm sonradan. Bizler Allah'ın neyi kabul edip etmeyeceğini söyleyecek duruma da geldik ya, bu kadar sapıttık ya... Neyse :) sevgiler,

      Sil
  4. Hayretler içinde okudum yazını. Resim koymasan inanmayacaktım belki o derece. Ne kadar garip insanlar var ne kadar utanmaz! Sabrına hayran kaldım doğrusu. Ben olsam dayanamaz tartışırdım sanırım bir iki kişiyle :( İbadet etmeyi bilmeyen, başkalarının ibadetine engel olan ya da dediğin gibi dua yerine gıybet yapanlar bırak kendilerini kandırmaya devam etsinler. Anlaşılan o gece senin için sabır gecesi olmuş. Bizim için de hayret. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Elif. Resmi çekmesem ben bile kendimden şüphe duyacaktım o derece inanılmaz bir durumdu. Sabırlı olduğumu bilirdim de o gece sanki buna ilave olarak adeta felce uğradım. Yerde yatan teyzeyi, kadınlara bakmaktan abdesti kaçan adamı, karpuzu çatır çatır keserken teyzeyi, mantarlı ayağının ağzıma girişini ne kadar anlatsam anlaşılması mümkün değil. Sevgiler,

      Sil
  5. Neredeyse gerçek dışı gibi gözüken gerçeklerimiz !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüğüme inanamadım o derece inanılmaz benim için.

      Sil
  6. Yaşananları o kadar güzel anlatmışsın ki. Adeta toplumun fotoğrafını cekmissin. Tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaka maka o fotoğrafı çekmemiş olsam kendime bile inanamazdım. Teşekkür ederim, sevgiler.

      Sil
  7. Allahın dini bu insanlara kaldıysa vay halimize :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dini geçtim Allah adına karar verecek sapkınlığa erişmişler. Bu dua kabul olur, hayır diğeri kabul olmaz gibi enteresan bir hal içindeler ve işin en ilginç yanı aynı havayı soluyoruz.

      Sil
    2. kesinlikle haklısınız yağmur hanım. Birileri kendini haşa "Allah" yerine koyuyor ve bak şöyle şöyle yaparsan cennete gidersin, yapmazsan cehenenneme diye kendince hükümler veriyor.Kendi doğrularını millete dayatıyor bundan da inanılmaz rant elde ediyor. Bu tip insanlar tarihimizin her döneminde olmuştu bugünde var yarında olacaklar ancak beni asıl kahreden kendine hoca dedirten bu zevatların günümüzde mantar gibi çoğalması ve inanılmaz bir güce ulaşması..

      Sil
  8. Şimdi bunlar cennete gidecek ben cehenneme mi? İyi iyi... Hiç olmazsa öbür tarafta bunlar olmayacak desenize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu açıdan düşünmek aklıma gelmemişti siz çok yaşayın.. Aynı yere gitmeyelim de neresi olursa olsun :)

      Sil
  9. karpuz da mı kesiyolar yuh yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de kollarından suyunu altında oturanın kafasına, koluna akıta akıta..

      Sil
  10. Şaka gibi okuduklarım ve gördüğüm . Maalesef genel olarak cahil bir toplumuz. Hayatın her yerinde bu tür insanlarla karşılaşmaktan bıktım usandım. Böyle bir durumla karşılaştığın için senin adına üzüldüm canım. Ama maalesef diyorum, yapacak pek bir şey yok. Kalemine sağlık.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cahil ve cahilliğe körü körüne bağlı bir toplumuz. Değerli yorumun için teşekkür ederim. Sevgiler,

      Sil
  11. Sanki yorum yaptım gibi hatırlıyorum Yağmur kızım.Bu konular beni çıldırtan konular zira.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle insanlar oldukça konular benzerlik gösteriyor Ece abla. Çıldırmamak elde değil..

      Sil
  12. Ohaaa demekten kendimi alamasamda, şaşırdım da diyemem... Ne enterasandır ki artık bu toplumda hiçbir şeye şaşırmaz oldum... Çok üzücü çok:( Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen..hem şaşırıyor hem de hiç şaşırmıyorum bende. Delirdik galiba:) Sevgiler,

      Sil
  13. Ohaa karpuz nedir yani. Kadınların özellikle şu yaşı ilerlemiş kendinde her şeyi söyleme hakkı bulanların bilmiş bilmiş konuşmasına sinir oluyorum. Yap ibadetini çık. Yemekler uzanmalar nedir. Ama şu da var adamın kalkıp yok abdestimi bozdurcaksınız falan demesi de gereksiz. İbadetmi ediyor yoksa kadınları dinleyip edip aklımı gidip geliyor. Paranın iki yüzü var ama iş bize geldiğinde çok yüzü var. Kaındalrda da var ordaki adamlarda da hem şu da var erkeğe ayrıldığı gibi kadına yer ayrılmıyor camilerde. Göt kadar yere milyon kadın sıkıştırmaya kalkınca böyle oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) 100 kişi varsa 10 kişi çıkmaz ibadete gelen. Ama dediğin gibi kadına camide bile yer ayrılmamış. Haa belki kadın kısmının ibadeti de evinde yapmasını uygun görmüş olabilir ilgili kişiler.. İnsanı dinden imandan çıkarırlar lafı böyle zamanlar için söylenmiş adeta..

      Sil
  14. Bu nasıl bir saygısızlıktır ya. Ama şaşırdım mı, tabi ki hayır. Bizi bu hale getirdiler. Sorsam en iyi müslüman kendileridir.
    Ellerine, kalemine sağlık. Bir an kendimi orada hissedip seninle birlikte sinirlendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben saygısızlığı geçtim başka bişey diyicem :) Ağzım hep yara o günden beri teyzenin mantarlı ayağından olabilir mi diye düşünüyorum :)) Şaka gibi ya :))

      Sil
  15. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki artık insan ibadetini bile rahatca yapamıyor ama ne diyelim inşallah o kendini dört dörtlük müslüman gören mümin kardeşlerimiz bir an önce kendilerine çeki düzen verirler :)

    YanıtlaSil